Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '14

 
Kategori
İnternet
 

SEO sihir değildir

SEO sihir değildir
 

SEO ve Arı gibi çalışmak


SEO nedir ne işe yarar sorularına farklı müşterilerimden ve arkadaşlarımdan gelmiştir. Bugün güzel bir yazıya denk geldim.  Farklı Bakış Açısı: SEO Nedir?  başlıklı yazıda Akif Tufan güzel bir cümle kullanmış: SEO sihir değil. Gerçekten çok güzel bir cevap. İnsanlar SEO'yu Need For Speed oyunlarındaki NOS gücü gibi düşünüyorlar. Birkaç SEO paketi ile birden sıralamalarda 1. sayfaya geleceklerini düşünüyorlar. 

SEO Eşittir Arı Gibi Çalışmak

SEO çalışmalarını hem arıların bal üretmesine benzetebilir hem de arıların çalışkanlığına benzetebiliriz. Arılar yüzlerce çiçekten farklı polenleri alarak ortaya harika bir ürün çıkartıyorlar. Web tarafında da böyle. Kaliteli bir siteniz varsa onlarca farklı tür siteden link alabilirsiniz. Resim, video, Pdf gibi içeriklerin web dünyasında yayılması ve bunun sonucu olarakta sizi tavsiye etmesi SEO çalışmanızda size başarıyı getirecektir.

Kalite Sürekli Olmalı

geçen yıl yayınladığınız bir istatistik raporu bu sene yenisi ile sürebilmeli. 1 sene güncel ve kaliteli olmak yerine bunu sürekli yapmak arı gibi çalışmak olarak düşünmeniz gerekiyor. Çalışmadan bekleyerek başarı sağlayan sadece tavuklardır bile diyemeyiz. Onlar bile belirli bir ısıyı sağlamak için kuluçka evresinde bekliyorlar.

Ziyaretçilere iyi davranın

Ziyaretçiler web sitelerinin müşterileridir. Birçoğunun gelir kaynağıdır. Gerçek dünya ile farkları az. Bu nedenle ziyaretçi odaklı tasarımlar ve uygulamalar yapmanız onları memnun etmeniz Google için size bir ödül verileceği anlamına da gelebilir. Teknolojinizi ziyaretçilerin kullandıkları cihazlara göre yenilemek sizin için artı masraf anlamına gelmemelidir.

 
Toplam blog
: 10
: 693
Kayıt tarihi
: 26.01.14
 
 

2006-2009 yılları arasında web sitesi tasarımı alanında çalıştı. Kurumsal ve bireysel olarak bu a..