Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

13 Kasım '07

 
Kategori
Edebiyat
 

Sivri Kalemler diyor ki JÜRİ SENSİN

Sivri Kalemler diyor ki JÜRİ SENSİN
 

Duyuru - Davet

*Bir 'Sivri Kalemler' Organizasyonu*

“Bu şehr-i Stanbul ki bi-misli bahadır Bir sengine yekpare-i acem mülkü fedadır” olan güzeller güzeli İstanbul’umuzda bir toplantı yapılacaktır. Tanışma, dayanışma, sohbet ve eğlence amaçlı toplantıda bol miktarda şiir, müzik ve sohbet olacak, bir de farklı bir şiir yarışması yapılarak, şiir-edebiyat ve kültüre hizmet etmeye, katkı sağlamaya çalışılacaktır.

Sivri Kalemler diyor ki “JÜRİ SENSİN”

Kazananları daha başından belli olan, bir kaç kişilik bir heyetin insafına ve takdirine (!) teslim edilmiş, şiir yarışmalarından bıktınız mı? “Şiirlerimin derece almamasına üzülmedim, ama şiirlerimin okunduğundan dahi şüpheliyim” mi diyorsunuz? “Bu şiiri kendi sesimle jüriye okusam, kesin derece alırdı” diyor musunuz? Şiiri anlama, tahlil etme ve bu konudaki bilgi-birikiminize güveniyor, “güzel şiiri yüz metreden tanırım” mı diyorsunuz?

Biz diyoruz! Ve artık yeter diyoruz. Bu monotonlaşmış, hantallaşmış ve bir şiir çöplüğüne dönüşmüş Edebiyat Dünyasına yeni bir soluk yeni bir heyecan getirmek üzere yola çıkan “Sivri Kalemler Derneği” Herkesin eşit muamele göreceği ve tarafsızlığın “sıfır noktasında” masaya yatırıldığı Şiirler ve Şairler arıyor.
“Ayın Şiiri” başlığı altında düzenlenecek olan bu “Şûra Usulü” yarışma, 29 Temmuzda başlamıştır ve İnşallah bir daha hiç bitmemek üzere arada bir düzenlenecektir.
Katılımcılarına Yarışmacı ve Jürilik heyecanını aynı anda yaşatmayı hedefleyen bu şiir şöleninin asıl amacı ise; katılan her şiire aynı zamanı, aynı fırsatı, aynı hakkı tanımaktır. Katılan her Eser, katılımcıların tamamı tarafından katılımcının kendi sesinden dinlenme imkânı bulup, yine bu kitle tarafından aynı anda, yerinde ve sıcağı sıcağına değerlendirilip, sonuçlandırılacak, diğer yarışmalarda olduğu gibi bir kaç ay sonrasına atılmayacaktır.
Kıymetli şairlerimiz sıcak bir ortamda, dinlendirici fon müzikleri eşliğinde, birbirinden güzel eserleri dinlerken, aynı anda da ellerindeki değerlendirme formlarına dinledikleri eseri ŞİİR KALİTESİ bakımından derecelendireceklerdir. Yarışmacı sayısının 20 kişi ile sınırlı tutulacağı bu mültefit topluluk bu vesile ile yine diğer organizasyonlarda olduğu gibi; sıkılmayacak, kimse kendisine ayrılan zamanı taşıramayacağı için de gereğinden uzun ve doğaçlama konuşmaların muhatabı olmayacaktır.
20 kişilik yarışmacı sayısından başka 5 kişilik bir Yedek yarışmacı kaydedilecek; o gün için önemli bir mazeretinden dolayı gelemeyen, katılamayanların yerine sırasıyla yedek yarışmacılar kaydırılacaktır. Önceden kayıt olmadan program esnasında yarışmacı olma imkânı yoktur.

Yıllardır böyle “yarışma-dinleti” karışımı bir organizasyonun özlemini çekiyordunuz, hayal ediyordunuz, böyle bir şey yapılsa güzel olur diye birbirinize anlatıyordunuz.
“Sivri Kalemler” Derneği böyle bir program yaptı! Size sadece katılmak düşüyor.

Yarışma kuralları, Ödüller, Katılım şartları:

1. _ Yarışma-Dinleti herkese açıktır. Yarışmacı olunabileceği gibi sadece dinleyici-izleyici olarak da katılabilinir.
2. _ Yarışma-Dinleti, 25 Kasım 2007 Pazar günü, Erguvan Cafe – İskele Cd. No:3/A (Vergi Dairesi Karşısı) Bakırköy-İstanbul adresinde, 12.00–20.00 saatleri arasında yapılacaktır.
3. _ Yarışma-Dinletiye her şair, kendine ait bir şiiri ile katılacak, şiirini jüri huzurunda canlı olarak seslendirecek, anında puanlaması yapılacaktır. Şiirlerin önceden yayınlanmış veya başka bir yarışmaya katılmış olmasının önemi yoktur. Bir başkasının şiiri ile yarışmaya katılmak kabul edilemez.
4. _ Yarışmaya katılanlar aynı zamanda jüri heyetini oluştur. Sadece katılımcı (dinleyici-izleyici) olanlar değerlendirme (jüri üyeliği) yapmayacaklardır.
5. _ Jüri heyetine, yarışmaya katılanların tam listesinin olduğu, önceden hazırlanmış formlar dağıtılacaktır. Bu formda; yarışmacı isimlerinin karşısında, “Şiir Kalitesi” başlıklı bir sütun bulunacak, şair şiirini okuduğu zaman jüri üyesi bu sütuna 1 ila 10 arası bir puan vermek suretiyle, şiirin tekniği, muhteviyatı ve seslendirmesi (yorum) ile ilgili değerlendirmesini yapacaktır.
6. _ Her şiir için seslendirme (okuma) süresi 5 dakikadır. Bu süreye azami dikkat edilecek, bütün katılanların eşit zaman kullanması sağlanacaktır. Yarışmaya katılacak şiir seçimlerinizde bu hususa dikkat etmenizi rica ederiz.
7. _ Şiirlerin seslendirme sırası (sahne alma) katılımcı şairlerin büyükten küçüğe (yaşlıdan gence) doğru yaş sıralamasına göre olacaktır.
8. _ Yarışmaya katılan şiirlerin okunması kısmı tamamlandıktan sonra yemek yenilecektir. Yemek: Çorba, Salata, Tavuk Sote, Tatlı
9. _ Yemek sırasında Komisyon değerlendirmeyi yapacak, jürinin verdiği puanları toplayarak, kazananları belirleyecektir.
10. _ Yarışma sonunda “Ayın Şiiri” dalında ilk üç sıra ilan edilecek, birincilere birer plaket ve kitap, ikinci ve üçüncü sırada olanlara “Kazandı Belgesi” ve kitap verilecektir.
11. _ Programa katılım bedeli 20 Liradır.

*- Programa katılacak arkadaşların isimlerini yazdırmalarını, yarışmacı olup olmayacağını bildirmelerini önemle rica ediyoruz.

Katılım başvurusu:
Hünkâr Dağlı: hunkardagli@yahoo.com – tel: 0542 473 78 04
Burhanettin Akdağ: kartal82_1@hotmail.com – tel: 0533 922 31 45

(Hünkar Dağlı)

Evet “Sivri Kalemler Derneği” Başkanı Sayın Hünkar Dağlı Beyefendi, Edebiyatı ve Şiiri gönlüne mesken etmiş bütün sevdalı yüreklere böyle sesleniyor..

Sayın Hünkar Dağlı Beyefendiye!

Efendim, edebiyat adına yola çıkılmış bu şeffaf düşünceyi bütün yüreğimle öncelikle kutluyorum.. “Sivri Kalemler Derneği'nin'' değerli yönetici ve üyeleri olarak, beni de davet ettiğiniz için ayrıca hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum..
Allah'ın izniyle o gün sizlerle beraber olmayı ve aynı havayı teneffüs etmek istediğimi de şimdiden belirtmiş olayım..

Sevgim Saygımla.

Türk Edebiyatı ve Türk Şiiri adına hayırlı olur inşallah..

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..