Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasetin yeni yüzü Gundi Kemal

Siyasetin yeni yüzü Gundi Kemal
 

GUNDİ KEMAL GELİYOR


Sonunda beklenen oldu. Birileri birilerine komplo kurdu. İstifalar edildi. Kongre bitti başkan seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi yeni yüzüyle Gundi Kemaliyle Recep Beyin karşısına çıkıyor. Çıkıyor amma...?

İki gündür Cumhuriyet Halk Partisinin olağan kongresini gözlerimi kırpmadan izliyorum. Hayretle ve dehşetle başbakanlığa aday olacak insanı gözlemliyorum.

Hele ilk günkü konuşmasını birgün önceden büyük bir merakla bekliyordum. Tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradım. Belki Kemal Bey muhteşem bir insan olabilir. Belki çok dürüsttür ancak konuştukları ve tarzıyla Recep Tayyip Erdoğan gibi gerçek bir hatibin karşısında çok fazla durabileceğine inanmıyorum açıkçası

Siyasetin gereksinimi olan ikna kabiliyetinin kelimeleri doğru ve yerinde kullanmakta olduğunu aklıbaşında her insan kabul etmektedir. Hele vurgulardaki doğru ses tonu ve nefes kontrolünün hatipliğin vazgeçilmez kuralı olduğunu unutmamalıyız. Sizin tabirinizle Recep Beyin çok başarılı olduğu bir konu bu.

Sayın başkan daha seçilmeden yapacaklarını belirttiği icraatlarla Türkiyemizi pekçok sorundan kurtardı sağolsun.İşsizliği bitirdi mesela.Ya bu bitiyorduda neden formüllerinizi açlık belasını yaşayan binlerce insan varken, işim yok diye canına kıyan onlarca vatan evladı varken paylaşmadı merak etmemek elde değil.Soruyorum sayın Kemal Bey bir ülkenin sorununu çözebiliyordunuz madem başkan olmayı beklemenizmi gerekiyordu?İnsan olmak yetmiyormuydu?

Avrupa yollarını arşınlayacak bizi kabul ettirecek bir başbakan adayı olabileceğinize kendiniz inanabiliyormusunuz solu birleştirmeniz gerekirken.Bu tarzınızla nasıl ikna etmeyi başarabileceksiniz bizi? Ha sizinr sayın Baykal'a yapılan ikna planları gibi ikna planlarınız mutlaka vardır ve bunuda başarırsınız.Peki bunu avrupalılarada yapabilecekmisiniz?

Cumhuriyeti savunduğunu iddia eden bir partinin Ergenekon bataklığından çıkarılması sürecide sizi bekliyor biiyorsunuz değilmi.Elinizi atacağınız her yer tıpkı güneşten yanmış bez parçası gibi elinizde kalabilir.Bunun içinde önlemler alıp yeni planlar yaptınızmı?

Unutulmaması gereken memleketin parsellendiği ve birilerinin birileri aracılığıyla krallar gibi yaşadığı bu ülkede tahtlarla oynamak kolay olmayacaktır.Halkın egemenliğiyle yönetilen bu ülkede Cumhuriyetin savunucusu olan partinin onyedi yıllık özlemiydi sizin gelişiniz.Ne olur düzgün, ağır başlı ve seviyeli bir siyaset yapın.

Yaptıkları ve davasına bağlılığıyla Gandhi bir efsane olarak tarihte yerini aldı.Onunda hitabeti kuvvetli değildi ancak yaptıklarıyla kendisini ıspat etmişti.Sizin işiniz daha zor çünkü o seçilmişlerdendi.

Ben size çalışkanlığın, dürüstlüğün ve helal kazancın simgesi olan ve Atatürk'ün "Köylü şehirlinin efendisidir" sözüne istinaden Gundi Kemal diyorum. Umarım daha mütevazi ve kendinden emin tavırlarla heyecanlanmadan yolunuza devam eder bizi yukarıda bahsettiğim hayal kırıklıklarına uğratmazsınız.

 
Toplam blog
: 55
: 979
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

İnsana insan olduğu için değer veren dürüst ve saygılıyım.Güzelliği fiziki olarak düşünmeyen gönül g..