Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '17

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasette Teşkilatlanmanın Önemi

Siyasette Teşkilatlanmanın Önemi
 

       Teşkilat, bireylerin bir hedef doğrultusunda, bir ortamda bir araya gelip hedefe yönelmeleriyle oluşturdukları topluluk olarak tanımlanabilr. Teşkilatçılık ise davayı, hedefi içselleştirmek, her şeyden önemli saymaktır.Teşkilatçılık bir kişilik özelliğidir. Teşkilattaki her birey teşkilatçı olamaz İyi bir teşkilatçı, içinde bulunduğu teşkilata etki edebilecek kadar güce sahip olabilmelidir.

       Teşkilatçı olabilmek için insanın sahip olması gereken ana özellikler bellidir. Bu özelliklerden en önemlisi tabii ki teşkilat ve teşkilatçılığı yapmak için bir hedefve ideolojinin bulunmasıdır. Teşkilat ve teşkilatçılığın kimlerle yapılacağı da çok önemlidir. Birlikte çalışılacak kişiler sadık ve  inançlı  olmalıdır. Yanında yürüyecek insanlar davaya inanmayıp,davaya sadık olmazlarsa en ufak zorlukta seni yarı yolda bırakırlar. Bu inançlı ve sadık kişilerle hedef ve ideoloji bağlantısı sağlam olursa,teşkilat kurulmuş demektir.İşte bu yolda kendisini manevi olarak adamış olanlara da teşkilatçı diyebiliriz.

        Teşkilat ve oluşum; merkezden tabana yayılan bir piramit yapısındadırve  teşkilatın hedefleri, amaç ve gayeleri tespit edilip, günün şartlarına göre yenilenmesi gerekir. Teşkilatın başarısı için gerekli olan şeylere dikkat edilmesi gerekir. Teşkilatçının, kendisine, teşkilatına ve teşkilat başkanına karşı görevleri vardır.

         Hedef, insanı harekete geçirir. Hedefin isabetliliği oranında başarı olur. Belirlenen ara hedefler,kişileri ve teşkilatı ana hedefe doğru yönlendirecektir. Bu nedenle ana hedef  ve buna bağlı olarak ara hedefler çok dikkatli ve isabetli tesbit edilerek uygulamaya konulmalıdır. Bu süreçte zamanlama unsuruna da dikkat etmek gerekir. Yolda takip edilecek prensip ve metoda dikkat edilmeli; baştaki sona, sondaki de başa alınmamalıdır.

         Siyasette teşkilatlanma bir siyasal hareket ve onu temsil eden parti için en önemli ve olmazsa olmaz unsurdur. Ülkemiz ve dünya dış güçlerindeplan ve etkisiyle kaosa sürüklenmektedir. Karanlık güç odakları sistemli bir teşkilatçılık yaparak hedaflerine ulaşmaktadırlar. Türk milleti ise ideallerinden ve ülküsünden uzaklastırılmışbir durumdadır. İşte tam da bu nedenle ülkülerimiz için,milletimiz için,geleceğimiz için teşkilat olmalıyız ve birlikte hareket etmeliyiz.

        Siyasette hedefler iyi anlatılmaz ve halk ikna edilemezse, oy da alınamaz. Çok hizmet edebilirsiniz ama insanların gönlünü almadan bunu oya dönüştüremezsiniz. Bu noktada teşkilatçılık çok önemlidir. Başarılı bir teşkilat ve teşkilatçılık,milletin güvenini ve gönlünü kazanarak,bu kazanımı oya dönüştürebilmek ve milleti yanına alarak hedeflere doğru kararlılıkla yürüyebilmektir. Teşkilatta  görev dağılımı çok dikkatle yapılmalı ve liyakata önem verilmelidir. Teşkilatın her kademesinde verilen görevi hakkıyla yapabilecek kişilerin yetkilendirilmesi,hedefe doğru ve zamanında varılması yönünden çok önemlidir.

        Ülkemizde ve dünyada iyi teşkilatlanan ve halkı doğru hedefte olduğuna ikna edebilen siyasi oluşumların başarılı olup, bunu başaramayanların zaman içinde yok olup gittiğini gözlemleyebiliyoruz.

 
Toplam blog
: 9
: 1668
Kayıt tarihi
: 23.07.17
 
 

Güncel konulara değindiğim haftalık yazılarıma bu sayfadan ulaşabilirsiniz.  ..