Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Siyasi şov...

Mustafa Tunç, Kemal Sürgün ve.....

SİYASİ ŞOV.....!

Dün öğleden sonra saat 14.15 sularında, yaşamakta olduğumuz Milas'taki Radyo TECH'e kulak verdiğimizde iki tanıdık sese rastladık. Deneyimli gazeteci Mustafa Tunç ile gazetecilik basamaklarında adım adım ilerleyen Kemal Sürgün'e aitti bu sesler.

İzleyenler bilirler, içinde bulunduğumuz günlerde Milas yerel basınının en önemli gündem konulardan birisi “75. Yıl Milas Devlet Hastane'sinde yönetimden kaynaklanan sıkıntılar” dır. Dün yayınlanan bir gazete Padişah Abdülhamit'le paralellik kurmuş Başhekim arasında! “Siz misiniz aleyhimde yayın yapanlar..!” demeye getiren Başhekim, Milbassan grubu gazeteleri toplatma gayretkeşliğine soyunmuş! “Cumhuriyet tarihinde gazete toplatan ilk baş hekim olarak tarihe geçecek” diyerek değerlendirmiş arkadaşlarımız bu pervasızlığı!

İşte sözünü ettiğimiz ve adının “Siyasi Şov” olduğunu öğrendiğimiz radyo programında, Kemal Sürgün arada açıklama ve kişisel yorum yapsa da, aslında soru sorar bir konumda, saygıyı da elden bırakmayarak daha çok Mustafa Tunç'u konuşturmayı yeğlemektedir. Hemen söyleyelim, her iki arkadaşımızı da oldukça başarılı bulduk. Gayet akıcı bir üslupla hiç teklemeden zevkle izlenebilir bir program çıkartmışlar ortaya. Önce hastane konusunu ele alıp geçmişte idari becerisiyle Hastane'de iyi bir başhekim performansı sergileyen Vahap Yazıcı dönemiyle, şimdiki dönemin bir karşılaştırmasını yapmışlardır. Sayın Tunç, özellikle Vahap Yazıcı döneminde çok iyi bir performansın ortaya konulduğunun altını çizmiş ve hak etmediği bir biçimde istifaya zorlanmasının sebeplerini çarpıcı bir şekilde ortaya koymuştur. Kemal Sürgünün “sizce şimdiki başhekim istifa etmeli mi?” şeklindeki sorusunu “Kesinlikle etmelidir, çünkü bunca iddiadan sonra yıpranmıştır, yıpranan insanlar da başarılı olamaz” diyerek yanıtlamıştır.

Hastane konusundan sonra yerel seçimler konusu ele alınmış, önce belediye başkanlığı seçimi, ardından da İl Genel Meclisi seçimi gündeme getirilerek yorumlanmıştır. İl Genel Meclisi seçiminde, Ahmet Pehlivan'ın köylüler tarafından çok sevildiği için mutlaka aday gösterilmesi gerektiğini ifade eden Mustafa Tunç, eğer aday gösterilmediği takdirde AKP 'nin il genel barajını aşamayacağını iddia etmiştir. Bu arada AKP'li Mehmet İnpınar'ın da aday olarak ismi gündeme getirilmiştir.

Milas'ta bu tür programlara ihtiyaç olduğunun bilinciyle Mustafa Tunç ve Kemal Sürgün'ü kutlar, kendi payımıza programın tiryakisi olacağımızı belirtiriz. Bir öneri olarak da (denetimli de olsa) canlı telefon bağlantılarının yapılmasının programı daha da ilginç bir hale getireceğini ve soru cevap biçiminde gelişecek programın belki daha renklenip, daha çok izleneceğini belirtmek istiyoruz..

 
Toplam blog
: 26
: 538
Kayıt tarihi
: 06.09.08
 
 

1950 yılnda Kıbrıs'ın Galatya(Mehmetçik) Köyü'nde dünyaya geldim. İlk ve orta okulu köyüm Mehmetçi..