Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '07

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Sizin mutluluk kaynağınız var mı?

Sizin mutluluk kaynağınız var mı?
 

Hayvan severlerin çığ gibi büyüdüğünü gözlemlemekten son derece mutlu oluyorum. Özellikle köpek, akvaryum, kafes kuşları hemen hemen her evde yer almaya başladı. Tabi almak eve getirmek çok önemli olmasa gerek bu hayvanların mutlu olabilmeleri için gerekli yaşam şart ve standartlarının sahipleri tarafından sağlanması çok önemli.

Bugün biraz köpekseverlerle birşeyler paylaşmak istiyorum, köpek sahibi olmayanlar yadırgayabilir belki ama "Sezar" ailemizin beşinci ferdi , onsuzluğu düşünemiyorum. Sezar eve gelmeden önce bir hayli araştırma yaptım site içerisinde yaşıyoruz, komşularımızla uyum sağlayacak, çocuklarla iyi geçinecek bir köpek olmalıydı ve sonuçta " Golden Retriever" a karar verildi. Büyük oğlum başlangıçta biraz üzüldü çünkü o bekçi köpeği ağırlıklı ırklardan istiyordu ama sonuçta oda kardeşini benimsedi. Sezar kısa sürede gerekli eğitim sürecinide tamamladı ve çok ama çokkkk keyifli bir birey oldu.

Çevremizdeki bir kaç köpekle olan ilişkileri öylesine mükemmel ki; aralarındaki oyunlarını, birbirlerine karşı o zarif kırıcı olmayani incitmeyen davranışlarını gözlemek insanı son derece mutlu ederken, düşünceye de sevketmiyor değil. Çünkü onlar hiç ama hiç kavga etmiyorlar, birbirlerini hiç ama hiç ısırmıyorlar, hep birlikte dolaşıyorlar hep birlikte hareket ediyorlar, dünyaları olağan üstü güzel, kendi aralarında kendilerine göre hoş ve esprili bir yaşamları var ve o dünyalarını bize yansıtarak mutluluk kaynağımız oluyorlar.

Sezar bizden çok şey istemedi, Elinde olsa bizimle yatağa girer ama başlangıçta onunla bir anlaşma yaptık; çok tüy döktüğü için evin içini ona yasakladık. Yılda bir yada iki kez özel günler hariç.

Bahçede konforlu bir kulübe "yaz kış bahçede kalmak zorunda çünkü"

Elbette geniş bir oyun ve gezi alanı - gezmeye deşarj olmaya enerjisini boşaltmaya ihtiyacı var, öylesine ki sabah akşam yürüyüş yapmadan kulübesine girmez.

Düzenli beslenmeyi sever günde iki kez yer ama çok oburdur ne verseniz yer aslında, bu yüzden kontrol bu yönde bizde.

Suya bayılır - ataları gerçek balık avcılarıymış- en büyük hobisi yüzme, bu nedenle yüzmeye sık sık gideriz deniz yada gölden çıkmak bilmez. Gidemediğimiz zamanlar mutlak yıkanmak ister.

Kişisel bakımına özen gösterir tüyleri taranmadan olmaz bu nedenle hergün mutlak taranma faslımız vardır.

Sıhhati önemlidir aşılarını, kist ilaçları, pire kene tasmasını ihmal etmez.

Sevgi delisidir Sezar otururken rahat bırakmaz mutlaka kolunuzun altına girecek ve seveceksiniz onu bu nedenle her halde günün bir kaç saatinide onu severek geçiyor.

Spora bayılır mutlaka her gün top oynamak ister, bu yüzden günde 10 dakika da top oynarız onunla.

Çiftleşme zamanı çıldıracak gibi oluyor ama neyazık ki üç senedir bu olanağı yaratamadık oğlumuza, nihayet mustakbel gelin adayımız yan siteye geldi, inşaallah Eylül ayında oğlumuz artık bekaretini kaybedecek.

Sezar çok zekidir. Kime nerede ne zaman nasıl davranılacağınıda çok iyi bilir. Beni evin reisi olarak bildiği için sözümden dışarı çıkmaz, annesine karşı biraz daha şımarık yaklaşımları vardır, Özgün ve Egemen ile ilişkileri hepimizin bildiği kardeş ilişkileri, onlar sorunlarını kendi aralarında çözüyorlar.

Sonuçta Sezar'ı aldığımız andan itibaren sorumluluklarımızı bire bir yerine getirmek zorundaydık, aksini düşünmek ona saygısızlık olurdu. Onu mutsuz etmeye hakkımız asla olamaz çünkü o mutluluk kaynağımız. Ülkemde sokakta gördüğüm her köpek içimi cızlatıyor, bakamıyacak olanlar, onlara gerekli yaşam ortamını sağlayamayacak olanlar lütfen geçici bir istek yada zevk için köpek almayın. Aldığınız andan itibaren de en az onlar kadar duyarlı hareket ederek sorumluluklarımızı sonuna kadar yerine getirelim....

Herkesin ama herkesin Sezarları olsun...

Sevgiyle Kalın

 
Toplam blog
: 9
: 2172
Kayıt tarihi
: 17.04.07
 
 

Özel öğretim kurumlarında 5 yıl İngilizce öğretmenliği, 1992 yılında gayrimenkul sektörüne giriş - P..