Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Skor iyi Futbol vasat ama ışık var: Manisaspor 1 - Beşiktaş 4

Skor iyi Futbol vasat ama ışık var: Manisaspor 1 - Beşiktaş 4
 

Manisaspor 1 - Beşiktaş 4


Beşiktaş kendisi için önemli olan maçları tek tek kazanmaya devam ediyor. Son olarak Manisaspor gibi ligin kaliteli ekiplerinden birini deplasmada 4 gol atarak yendi.

Herşeyden önce Beşiktaş'ın attığı 4 golle ligin en golcü takımı olması oldukça enteresan. Sezon başından beri hucumsal sıkıntılar çeken ve hucum silahı (Quaresma ve biraz Simao) kısıtlı olan bir takımın en golcü takım olması Türk futbolundaki skor sorununu bir kez daha ortaya çıkardı.

Maça dönecek olursak Carvalhal artık kafasında kurduğu geri 4'lüyü bozmamaya özen gösteriyor. Hatta öylesine uyumlu hale geldiler ki abuk sabuk ofsayta çıkmıyorlar. Manisa'nın düştüğü ofsaytlarda Beşiktaş savunması adeta ip gibiydi. Bu da Beşiktaş ile oynayıp defansın arkasına sarkmaya çalışan takımlara önemli bir uyar olsun.

Özellikle ilk yarıda topa sahip olma oranındaki %60'lık oran çok aldatıcı bir rakam. Yüksek topla oynamanın en büyük etkeni Manisa'nın çakılı oynamasıydı. Baskıya gelmediler ve Beşiktaşlı savunma oyuncuları da aralarında top çevirdiler. Manisa'nın bu kadar kapanması futbolu kısırlaştırırken Quaresma'nın bireysel yeteneği ile attığı (Kaleci İlker'in hatası da etkili) gol oyunun seyrini değiştirdi.

Pektemek'in ve Sivok'un attığı goller Beşiktaş'ı rahatlatsa da Beşiktaş'ın özellikle şuna dikkat etmesi lazım. Beşiktaş rolantiye alıp maçı kontrol edebilecek bir oyun ve oyuncu yapısına sahip değil. Gevşemek ya da rahatlamak Beşiktaş için sürekli tehlikeli oluyor. Öne geçtiği maçlarda sürekli gol yemesi de bunun işareti. Bu sebeple oyun disiplinini bozmadan atabileceği kadar gol atmalı Beşiktaş.

Son söz:

Trabzonspor, Maccabi, Orduspor ve Manisaspor galibiyetleri Beşiktaş'ın motivasyonunu üst seviyeye çıkardı. Şimdi bu galibiyetlerin değerli olabilmesi için önündeki İstanbul Belediye ve Stoke City maçlarını kazanması gerekiyor. Alınacak bir Belediye galibiyeti Beşiktaş lider yapabilir. Stoke City maçını kazanırsa lider olacak. Açıkcası Beşiktaş için zorlu fikstür devam ediyor. Transfer döneminde mutlaka alternatifi olmayan bölgelere transfer yapılması şart. Eğer imkanlar oluşursa bu transferlerin yapılacağına inanıyorum.

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..