Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '12

 
Kategori
Dünya Şehirleri
 

Slovenya’da ilk Kayak deneyimim!

Slovenya’da ilk Kayak deneyimim!
 

Slovenya Termal havuz


Geçen kış farklı bir bölgede kayak yapmak istediğimde karşıma çıkmıştı Slovenya. İlk başlarda beni çok düşündürse de sonunda gitmek kısmet oldu ve bu deneyimi sizlerle paylaşmak istedim.

Aslında tüm Slovenya maceram (http://www.tatilkampanyasi.com/tur/slovenya-kayak-turu.html) yer alan tur ile başladı. Verilen bilgilerin doğruluğu hakkında önceler çok git geller yaşadım, ama unutmakta zorlanacağım bir organizasyon olacağı hiç aklıma gelmemişti ilk başlarda.

Kayak için Avrupa'da gidilebilecek en güzel yerlerden birisi. Pistler oldukça uzun ve bakımlı olması kayağa ayrı bir keyif kaymakta. Tek bir skipass kartı ile tüm dağda kayak yapabiliyor olmanız yaklaşık 192 km boyunda kesintisiz kayak yapma fırsatını sunuyor. Her bir pistin uzunluğu 15 - 20 km arasında değişiyor. Pistler arası geçiş çok kolay, kayaklar ile yürümek zorunda kalmıyorsunuz.

FunPark diye ayrılmış bölümde snowboardcu arkadaşlar izlemeye doyamayacağınız showlarını izlemek mümkün. Zaten snowboard yapan birisi iseniz ve geçip orada hareketlerinizi sergilemeden durabileceğinizi düşünmüyorum.

Adrenalin yolculuğu adını verilen farklı bir aktivite ki bu ülkemizde yok, zirveden rayların üzerine hazırlanmış kızağa benzeyen bir alet ile süper bir hız yapmak sanırım adrenalin salgılarımızın tavan yapmasına imkân tanır.

Bisiklet tutkunları için hazırlanmış piste normal ötesi keyif alacağınız harika bir alan hazırlanmış. Ben buraya gelene kadar bisiklet kullandığıma inanıyordum. Ama burada bisiklet ile çılgınca şov yapanları gördükçe hayretler içerisinde kalmamak elde değil. Bir süre sonra küçük hareketler ile bende bir şeyler yapmaya başladım.

Otel aynı zamanda termal bir otel olması, açık sıcak yüzme havuzunun olmasına imkân tanımış olmalı. Siz havuzda yüzersen kayak yapanlar yanınızdan geçip gidiyor. Kapalı yüzme havuzları da yine açık yüzme havuzu gibi sıcak termal su ile dolu.

Otel içerisinde güzellik merkezinden hamama, spa dan Wellnesse bie çok hizmet tatilinize renk katacaktır. Aynı zamanda uzak Doğu masajları ile günün yorgunluğunu atmak mümkün.

Slovenya’ya ulaşım için Atatürk Havalimanından Türk Havayolları ile ve Slovenya Hava Yollarına (Adria Air) ile ulaşmak mümkün. Ljubljana Havalimanından sonra yaklaşık 1 saat yolculuktan sonra Rogla Hotel’e varılıyor. Bizim transferlerimiz acentemiz tarafından yapıldığı için ekstra para vermedik ama normalde transfer ücreti 100- 150 Eur arasında değişmekte.

Ayrıca otelde aldığım bilgiler arasında bu sene slalom için çok elverişli güzel bir pist daha açılıyormuş buda farklı bir renk katacağına inandığım bir hizmet.

Otel etrafında bağlardan üretilmiş muhteşem güzel şaraplar tatmaya değer. Hatta sevdiklerinize hediye bile almanızı öneriyoruz gerçekten çok özel şarapları var. Biz turumuzda son günün akşamında şehirde hem alışveriş hem de gezmek amaçlı bir tur düzenledi firmamız. Ljubljana Avrupa’nın tam ortasında muhteşem bir şehir olduğunu söylemek isterim.


Özer Utku ÇET
 jaseph@hotmail.com

 
Toplam blog
: 19
: 913
Kayıt tarihi
: 11.09.12
 
 

1975 Muğla Fethiye doğumluyum. 1998 yılından bu yana turizm ile içiçe birisiyim. Dünya üzerinde b..