Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Soğuk Su ile Duş Almak & Soğuk Su ile Banyo Yapmak

Soğuk su ile duş almak yahut soğuk su ile banyo yapmak hakkında size gayet enteresan bilgiler vereceğiz. Elazığ Harput Mahallesinde Dabakhane denilen bir yer var. Asırlardır burada insanlar şifa buluyor. Oldukça soğuk olan bu su, Elazığ’ın şifalı suyudur. Peki, Dabakhane’de suya giren insanlar ne yaşıyor. Aslında şifa buradaki suda mı? Yoksa asıl kerâmet soğuk suda mıdır?

Orayı (Harput Dabakhane) iyi bilenlere sorduk. Zamanında kalp ile ilgili sorunları olan, bayılan ve rahatsızlıkları olan kişilerin bu suda banyo yaparak şifa bulduklarını söylediler. Elâzığ’daki tanınmış doktorlardan bilgi aldık.  Bu suyun aslında soğuk suyun faydalarından başka bir şeye sahip olmadığını söylediler. Elazığ Harput Dabakhane’ de 3 adet küçük havuz bulunuyor. Kişi sırasıyla bu sulara girip çıkıyor. En son temiz su ile duş alıp şifa buluyor.

Peki, şifa Dabakhane de mi? Yoksa soğuk suda mı?

Soğuk Suyun Kerameti

Soğuk su sıtmaya yakalanmış bir insanın yaşadığı gibi vücutta ani tansiyon değişikliklerine neden oluyor. Suya giren bir anda yüksek kan basıncına maruz kalıyor. Kan damar çeperlerini öylesine yararak geçiyor ki, kirli kan ve pislik ne varsa söküp atıyor. Vücutta kansız kalan dokular coşmaya başlıyor. Kalp ritmi birden bire artıp tüm vücuda hızla kan pompalamaya başlıyor.

İşte asırlardır Harput Dabakhane’de olan olay bu. Soğuk su ile duş almak yâda soğuk su ile banyo yapmak böylesine enteresan bir netice veriyor. Kalp hattına bağlı tıkalı damarları açıyor. Vücuda sağlık dinçlik ve tazelik veriyor. Aklımıza takılan bir soru ise Dabakhane’ de neden 3 adet havuzun bulunduğudur. Peki, sizce bunun hikmeti ne?

Lavaboların bir pompa vasıtasıyla açılmasına dikkat ediniz. Basınç azalıp arttığında ve maksimum düzeye çıktığında her defasında öncekinden daha iyi netice alınır. Ta ki lavabo açılır ve su tahliyesi normale döner. İşte bu misaldeki gibi 1. havuza giren kişi soğuk suyun şokuyla değişime uğrar; ardından sudan çıkar. Vücut, kendi ısısını dengelemeye çalışırken 2. bir şok 2. havuzda meydan gelir ve neticede son havuzda kan basıncı maksimum düzeye çıkar. Cıva gibi yavaş yavaş hızla yükselir. Damarlar temizlenir. Kalp rahatlar. Demek ki Elazığ Harput Dabakhane Şifalı Suları’ ında gerçekleşen olay budur.

Dabakhane’ deki suyun analiz edilip edilmediğini bilmiyoruz. Elazığ valiliği ve belediyesi turistik açıdan pek ilgisizler. Gerçekte tüm Türkiye ve dünyanın ilgisini çekebilecek paylaşımlar yapılabilir. #cometoelazig ve#elazığagel projeleri daha fazla özen ve çalışmayı gerektiriyor. Bu, sadece Twitter ve Facebook gibi sosyal ortamlarda etiketle yapılabilecek basit bir iş değildir. Daha kapsamlı işleri gerekiyor.

Soğuk su ile duş almak yâ da soğuk su ile banyo yapmak hakkında paylaşımımızın sonuna geliyoruz. Tansiyon hastalarının soğuk sudan istifade ederken dikkatli olmaları gerekiyor. Bunu vücutlarını alıştıra alıştıra yapmalılar. Pek korkulacak ve endişe edilecek bir durum yok. Kimse soğuk su ile yıkandığından dolayı ölmemekmiştir. İnsanı öldüren ecelidir, kaderidir. Zaten vade gelmişse su da, ekmek de hava da yolculukta bahane…..

 
Toplam blog
: 16
: 114
Kayıt tarihi
: 31.10.16
 
 

Yaşadığımız hayat, birleşik hayatların bir yansıması. Çok şey iflas etmiş durumda. Ahlak bozulmuş, ..