Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '10

 
Kategori
Basketbol
 

SON BASKETBOL YAZISI

Bu yazıyı son hazırlık maçımız olan Arjantin karşılaşması oynanmadan kaydediyorum. Daha sonra dünya basketbol şampiyonası bitmeden bu konuda yazmayacağım. Bir turnuva başlamadan yazılanlar ile skor tabelası görülünce yazılanlar arasındaki fark ortaya çıksın istiyorum.

1) Bu mantalitedeki (savunmayı öne çıkaran) basketbol bize maç kazandırabilir. Ama hedefi getirmez, eğer hedef anlayışınız ciddi bir turnuvada hiç değilse finalse. Hedefte başka ne olur onu da ben bilmiyorum.

2) Eğer biz Lübnan ve Kanada maçlarını dünya şampiyonasında ölçü alırsak en iyimser gruptan çıkarız. Hadi biraz daha zorlarsak ikinci turu geçeriz. Daha ötesi olmaz. Gruptan çıkma nedenimizde oynadığımız basketbol değil gruptan çıkış mantığı olur.

3) Sayın ihsan Bayülgen lübnan maçı sırasında açıkça diyorki biz 70 sayı altında yemek zorundayız. Biz 80-85 sayı atamayız. İşte bende tamda bunu söylüyorum. Yıllardır herkes savunma dediği için hücumu yapamadık. Anlayış aynı kaldı. Bu anlayış ile de ancak bazı maçları kazanabilirsiniz. Hedefe ulaşamazsınız. Bu döngüyü kırmamız gerekiyor.

4) Lübnan maçı dahi 93-72 kazanıldı. Yani o maçta bile o meşhur hedef tutmadı. Lübnan' a tutmayan hedefin rutin olarak hangi ciddi takımlara tutması bekleniyor.

5) Sn. Ömer Aşık' ın ve diğer pivotlarımızın Lübnan ve Kanada maçları performansları ölçü olamaz. Çünkü fiziksel olarak dahi rakipleri yoktu. Milli takımın -ciddi söylüyorum- Lübnan maçını 120-40 vb bir skorla kazanabilmesi ancak normal bir maçta hedeflediğimiz aralığa tekabül edebilirdi.

6) Kanada maçında sayı yeme hedefi tuttu gibi gözüküyor. Ancak oyun kurucusu ve fiziksel denkliği asla sözkonusu olmayan bir Kanada' dan bahsediyoruz. Üstelik de olağanüstü kötü bir takımdan bahsediyoruz. İlk yarı sonunda serbest atış yüzdeleri bizden bile beterdi. (% 50-14-7)

7) Ve biz o takıma karşı ancak 84 sayı attık. Örneğin 2. çeyreğin bitimine 3.38 kala atılan sayımız 6' ydı (yazıyla altı). Sonra 17 oldu ama sorun o sürede zaten. Çünkü bizim Kanada' ya ancak 6 sayı attığımız bir sürede bize karşı hangi ciddi takımı 5 sayıda tutabileceğimizi düşünüyoruz.

Sayın okurlar kazanmak güzel. Tamam bu kadar detay takıntılı ben bile sevinçliyim ama ne olur satır aralarındaki gerçekleri görelim. Nasıl olacak bu saatten sonra bilmiyorum ama eğer bu oyun tarzı değişmez ise bir hüsran daha yaşayacağız. Umarım son olur ve artık hadi değişelim deriz.

 
Toplam blog
: 226
: 558
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

15 Nisan 1959 İstanbul doğumluyum. Marmara üniversitesi siyasal bilimler fakültesi mezunuyum. Ancak ..