Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '08

 
Kategori
Futbol
 

Son gülen iyi güler

Son gülen iyi güler
 

Belki bir dilek,belki bir alın yazısı


Fenerbahçe Çarşamba akşamı şampiyonlar liginde çeyrek finale kalmak için tarihî bir maça çıkacak.FB-Gençlerbirliği Oftaş maçını izleyen Sevilla teknik direktörü Jimenez’in, FB lehine verilen penaltıya katılarak gülmesi hafılarımızdaki yerini aldı.

Sivasspor ve Gençlerbirliği Oftaşspor .Ligimizin bu sezon en çok sempati toplayan takımları.Sivasspor bu yıl Avrupa yolunu zorlamak için elinden geleni yapıyor.Kendi sahasında 10 maç üst üste kazanma yolunda devlerle ismi UEFA listelerinde üst sıralarda yer alan gönül takımımız.G.Oftaş ligi 14-15 futbolcu ile oynayarak ve üst düzey mücadele ederek,mütevazi kadrosunun üst sınırlarını da aşarak gönüllerimizi fethediyor.

Fenerbahçe geçtiğimiz haftalarda bu iki takım ile lig maratonunun iki önemli virajını geçti.İlki Sivas’ta olağanüstü kış şartlarının zorladığı ortamda oynanan maçta Fenerbahçe çok iyi hazırlanarak kazanmasını bildi.Norveç’ten getirilen soğuktan koruyan özel kremler,Rusya’dan özel kramponlar,kulak koruyucular derken 4-1’lik bir skorla bu önemli zirve mücadelesinden kazançla dönen takım Fenerbahçe oldu.

Sonraki haftada Kadıköy’e lige renk katan yegâne takımlardan bir G.Oftaş oldu.İlk yarıdaki maçın aksine Fenerbahçe rakibine saygı duyarak(*)maçı kopardı.Maç sonrası G.Oftaş teknik direktörü Osman Özdemir”bizi merakla bekleyen İstanbul seyircisine kendi açımızdan iyi futbol seyrettiremedik,özür dileriz”derken gözümüzde ve gönlümüzdeki yerini pekiştiriyordu.

Bu maçın en önemli noktalarından biri ise Fenerbahçe lehine çalınan sezondaki ilk penaltıydı ki tribünde maçı izleyen Sevilla teknik direktörü Jimenez gülmekten kendini alamadı.Gülerken görünen hali televizyon kameralarından kaçmadı.

İspanya’ya döner dönmez de beyefendi buyurdu”Fenerbahçe iyi takım ama yendikleri takım İspanya’da 3.lig de ancak oynar”türünden sözler sarfetti.Sevgili Jimenez G.Oftaş takımına gönderme yaparak gölgesinde Fenerbahçe’yi de küçümsemiş olabilir.

Ercan Güven’in Milliyet’teki köşesinde bahsettiği gibi “Jimenez’de aşırı güvenin verdiği bir handikap var,Fenerbahçe bu turu ciddiyeti ile geçer” düşüncesine benim gibi inananlar çoğunlukta.Ya da benim gibi Fenerbahçe’li olan ya da Fenerbahçe’yi destekleyen futbolseverlerin gönüllerinden geçen sonuç “son gülen iyi güler olacak”düşüncesi galip gelecek.

Şampiyonlar liginde Milan’la oynanan maçın son dakikalarında tartışmalı bir penaltı ile grubu 3.bitiren Galatasaray’lı oyuncular ve taraftarların UEFA şampiyonluğu iddiası olmadığı gibi Fenerbahçe için de Şampiyonlar ligi şampiyonluğu iddiası yok tabi ki.,

Ama neden olmasın?

Son gülen iyi güler,sayın Jimenez.

Belki Gençlerbirliği Oftaş sizin 3.Liginizin bile üzerinde bir takımdır.Fenerbahçe çeyrek finale sizi eleyerek çıkacak belki ve bu sizin şımarık gülümsemenizin altında yatan , rakibi küçümseyen anlayışınızın yüzünden olacak belki.

Fenerbahçe şampiyonlar ligi şampiyonu olmayacak belki…

Ve son gülen iyi gülecek…

(*)Fenerbahçe’de saygı eksikliği ile ilgili blogum:

http://blog.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..