Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '14

 
Kategori
Güncel
 

Son Osmanlı Padişahı, Yeni Osmanlıcılık...

Son Osmanlı Padişahı, Yeni Osmanlıcılık...
 

Gezi Parkı’na; Topçu Kışlası, AVM dikmenin yaratacağı rantın hırsıyla gözleri kör olanların, “Ormanlarımdan dal kesenin kellesini keserim” diyen Fatih Sultan Mehmed’in siyasi mirasını sahiplenmelerindeki çelişkiyi anlamalarını beklemek Einstein’in izafiyet teorisini açıklamaktan daha zor!

Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un İnsanlık Anıtı heykelini “ucube” diye yıktıran Erdoğan’a “Köln’e Hoş geldin Son Osmanlı Padişahı Recep Tayyip Erdoğan” diyerek peşinden gidenlere, İtalya’dan ressam Bellini’yi getirtip portresini yaptıran Fatih Sultan Mehmet arasındaki farkı sormak nafile.

Antik Yunan eserlerini, zamanının felsefe kitaplarını okuyan Fatih, kuşkusuz çağının entelektüel birikimine sahip bir padişahtı.

Yıllarca Boğaziçi Üniversitesi’nde fizik tarihi dersleri veren ve çoğu İstanbul ve Osmanlı tarihi üzerine tam 50 kitap yazan fizik tarihi profesörü John Freely Fatih Sultan Mehmet için “Muhteşem bir savaşçıyla olağanüstü bir entelektüelin birleşimi. Öğrenme aşkı var bir kere. Gerçek bir Rönesans adamı. Büyük İskender’de benzer bir kişilik görebilirsiniz.” Diyor.

Bugün iktidar çevrelerinin uyguladığı politikalara, rant hırsına ağaçları, dereleri,doğayı katleden neoliberal aç gözlülüğe bakarak; sahiplendikleri Fatih Sultan Mehmet ile alakalarının ol(a)madığını söylemek adaletli bir tespit olur.

İktidarında farklı din ve kültürlere hoşgörü ile yaklaşan Fatih Sultan Mehmet’i bugün idol haline getirenleri, fetih törenleri düzenleyenleri Fatih görseydi, herhalde ya hepsini zindana tıkar, ya da kellelerini vurdururdu.  

Fatih’i anlamayıp/istismarda direnen yeni Osmanlıcılığın; Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyeti asla içselleştirmeyen imparatorluk hayranlarının; mirasyedilerin lale devrinin vasat filmini seyrediyoruz cümbür cemaat.

İyi seyirler…

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/194089/erdogan-bizim-yeni-padisahimizdir

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..