Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Sonbaharda Abant

Sonbaharda Abant
 

Oğlumun gözüyle Abant


Ben ve çekirdek ailem bu yıl çok yoğun ve yorucu bir yıl geçiriyoruz. Öyle uzun uzadıya tatil fırsatı hiç yakalayamadık. Bizde şehrin gürültüsünden, keşmekeşinden, boğuculuğundan kurtulmak için bir kaçamak yapmak istedik. Kızımın hazırlık sınıfını atlamak için gireceği yoğun onbeş günlük ingilizce kampı öncesi ve oğlumun okulunun başlamasına bir hafta kala biraz moral, biraz temiz hava bolca doping dedik...

Dört mevsimi bir başka güzel olan Abant,sararmış kahverengi ağaç yaprakları ve kızıllıklarla birlikte yeşili bir arada barındırıyor.

Sabahın dokuzunda Bolu'dan Abant levhasına dönünce bir renk denizine dalıyoruz adeta...Sağımız ve solumuz yemyeşil ağaçlarla kaplı. Elimizi uzatsak yakalayacak kadar yakın olan çam ağaçlarının arasında masmavi gölü görüyoruz. Gökyüzüne göre değişen rengi yaz mevsimindeki gibi pırıl pırıl masmavi. Hava harika.Güzel bir sonbahar günü.

Arabamızdan inip hemen fotoğraf çekmeye başlıyoruz. Doğa tüm güzelliğiyle karşımızda

Bolu'nun 35 km. güneyinde bulunan Abant Gölü, denizden 1328 mt.yükseklikte.Tektonik kayma ile oluşmuş kreter gölü.1350 hektar alana sahip. Bilinen en derin yeri 17 mt. Çevresini kaplayan dağlardaki Çam, Kayın, Gürgen ağaçları göl ile bütünleşmiş.

Gölün etrafını, temiz havayı çiğerlerimize çekerek tam birbuçuk saatte yürüdük.Kah gölün içindeki kurumuş nilüfer yapraklarını izleyerek, kah etrafımızdaki dağlara büyülenmiş gibi bakarak, sarı cılız sazlıkları seyrederek...

Abant'ı her mevsim gördüm. Her mevsim yeni bir süpriz hazırlar insana, kışında beyaz ve yeşildir.Kışın üç ayını yüzeyi buz tutmuş, sütbeyazı karlarla geçiren gölün etrafındaki yeşil çamlar beyazla ebrulidir. Etrafındaki otellerin çatısında kalın buz sarkıçları olur. Bu beyaz dünyada gölün etrafını şimdi faytonla gezdiğimiz gibi kızaklarla da gezmek ayrı bir güzelliktir.

Tabiat ana Abant'ı dört mevsim insanları kendine çeksin,birileri onu fark etsin, keşfedilsin diye ağaçların arasına sırlarla saklanmıştır.

İki günlük hafta sonu tatilimiz hiç bitmesin istedik. Onca güzelliği arkamızda bırakmak bir hayli güç oldu. Sabah yaptığımız göl manzaralı yürüyüşleri, Öğlen ormanın içinde yaptığımız göl manzaralı pikniği, akşam gölün etrafını faytonla turlamayı şimdiden özledim. Abant huzur... huzur...huzur...  

 

 

 

 
Toplam blog
: 10
: 371
Kayıt tarihi
: 21.05.12
 
 

Sonbaharın ilk ayında yapraklar sararmaya başlarken,karadenizin hırçın dalgaları yağmurla heybetl..