Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '19

 
Kategori
Deneme
 

Şöyle Bir Düşününce...

Evet, tatlı, mutlu ve güzel bir hayat diliyorum sana; Çünkü bendeniz insanı ve hayatı tüm eksik yanlarına absürt durumlarına ve yanlışlarına rağmen ziyadesiyle çok sevdim. Bir yanda güzel yanını, bir yandan üzen yanını yaşıyoruz, yaşıyorsun. İnsana ve hayatı anlatan ne varsa geçici ve kalıcı olan olağan, heyecanlı, ilginç, sürpriz, tesadüfleri ve tüm gizemi, karmaşıklıkları ve tüm çıplaklığıyla..

Bu dünya senin, bu hayat senin insanlar ve dünya değişik görünümleriyle yansıman. Her bir şey zaman denen matematik ölçüsünde her salise her an her daim noktası ve virgülüne, can alıcı, göz kamaştıran bir roman. Sen yazdıkça, sen tanıyıp, tanıtıp gördükçe, deneyimleyip anlattıkça, yaşıyor, yaşatıyorsun ne varsa dünya, hayatına dair ve insan öyküsü olarak.. Nitekim bu işin kıdemli ustası olarak sen olmasaydın dünya yerinde olmayacak bu methiyeler sana hiç yazılamayacaktı. Bu yüzden mucize anlam ve varlık sebebi sensin. Acı senin zevk de. Mutluluk ve mutsuzluk da senin toprak kadar kıymet bilir bereketli ellerinde. Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur.. ders te senin öğüt te. Her şey de olduğu gibi senin büyüklüğün için verilen paha biçilmez servet, şan, şöhret, sevgi, saygı, hürmet te.

Artık beş duyu organın, kalbin, ruhun, iraden, karakterin sadece güzellikleri davet eder görebildiği kadar. Bu iyi bir şeydir. Kötü olan ise senin zıddın olan her şeydir. Makbul ve makul olan ise aşkla sevmektir insanı, dünya nimetlerinin kıymetini bilmeli..  ve bence en güzel düşünceler en yüce duygular insan bünyesinde toplanıp, evrende yayıldığı müddetçe; İnsanı layık olduğu şekilde var etmeye ve yaşatmaya devam edecektir...

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..