- Kategori
- Güncel
Sözün bittiği yer Gazze...

Hep deriz başına gelmeyen bilemez diye. Peki kendi başına geldiği halde aynı olayları başkasına yapana ne denir? Bunun adı İsrail. 2. Dünya Savaşı'nda Naziler'in Yahudilere yaptıklarını herkes biliyor. En iyi de Yahudilerin kendileri biliyordu.
Biliyorlar ama yinede her yeri ölüyle dolduruyorlar Gazze'de. Ölü sayısı 500'ü geçti Herkesin komik bulduğu bahaneler uydurarak, insanların gözünün içine bakıp yalan söyleyerek. Bu yolda herşey mübah ne de olsa. Güçlüler, menfaatlerine dokunursa ses çıkarıyor yoksa devam edin diyor. Hatırlayın Bosna Hersek'i, Avrupa'nın göbeğini. İş işten geçtikten sonra "tamam yeteri kadar olan oldu şimdi müdahele edebiliriz" denerek lütfetmişlerdi. Filistinde de durum devam ediyor, iş işten geçmesi bekleniyor.
Hamas'ın suçu da var diyenleriniz vardır, bende 6 aylık ateşkes biter bitmez hemen soba borusundan roket attıkları için kızmıştım ama silahlı savaş askerler arasında olur. Çocukları, gençleri, yaşlıları öldürmek hiçbir savaş kuralına uymaz, bunun adı olsa olsa cinayettir, soykırımdır. Hasta taşıyan ambulanslar vuruluyor, hastalara yardıma koşan doktorlar öldürülüyor ve güçlüler tarafından bu normal karşılanıyor.
Birleşmiş Milletler saldırı savunma amaçlı diye açıklama yaptı. Bu acımasız saldırıyı bizim Kurtuluş Savaşımızla aynı kefeye koydular resmen. Bizim topraklarımıza girildi ve savunduk. İsrail'in yaptığı savunma mıdır işgal midir? Ermeni soykırımı için özellikle çalışan Amerika valileri, İsrail'e destek olmaya gidiyor. Çok komik gerçekten traji komik.
Ya Arap ülkeleri? Türkiye'de ve Afrika'da hatta İsrail'de bile çeşitli gösteriler vardı Pazar günü. Arap ülkelerinden tepki duyanınız oldu mu? Yine bize dokunmayan yılan bin yaşasın politikası, gerçi kimin güdümünde olduklarını dünya biliyor. Zaten biz bunu tarih sayfalarında görmüştük.
Buna dur diyecek şu an için yok gibi duruyor ve dünya sadece izliyor. Çocukların ölümünü, anaların yakarışlarını görmek vicdanı olan herkesi çok üzüyor sözün bittiği silahların konuştuğu Gazze için maalesef elden dua etmekten başka birşey gelmiyor.