Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

11 Mart '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sporsever İzmir

Sporsever İzmir
 

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü


Son günlerde İzmir’de yeni bir şeyler ilginizi çekti mi ? Çekmediyse yazımı okuduktan sonra gözlemleyin mutlaka sizlerde fark edeceksiniz.Son günlerde hem Büyükşehir Belediyesi hemde ilçe belediyeleri parklara çeşitli spor aletleri yerleştirdiler.Parklara yerleştirilen kondisyon aletleri sayesinde yeşil alanlar bir anda kentin spor merkezleri haline geldi. Amaç bence çok güzel;Halka sporu sevdirmek ve böylece sağlıklı yaşamın kapısını aralamak.

İlk başlarda görenler şaşırdılar tabii parklardaki bu aletleri.Hatta kendi arkadaşlarımdan bile “Bu proje tutmaz kimse parkta spor yapmaz” diyenler oldu.Şimdi görüyorum da ilgi beklenenin çok daha üzerine çıktı.Yeşil alanların tümü 7’den 70’e İzmir’lilerle doldu.Küçük büyük demeden tüm İzmir’liler sabah soluğu buralarda alıyorlar.

Özellikle bu alanda en önemli spor kompleksi haline gelen Kültürpark spor sever İzmir’lilerle dolup taşıyor.Kültürpark hareketliliğin en çok yaşandığı yerlerin başında geliyor.Yıllardır koşu pisti sayesinde kentin spor merkezi olan bu dev botanik bahçe kondisyon aletlerinin gelmesiyle bu özelliğini iyice perçinlemişe benziyor.Her sabah ve akşam yaşlısı genci hatta çocuğu yüzlerce kişi buraya akın ediyor.Oksijen deposu ağaçların arasında form tutuyor.

İzmir’in göbeğindeki bu cennet köşe insanları biraz da olsa trafikten, gürültüden ve stresten uzaklaştırıyor , rahatlatıyor.Buranın müdavimleri kıymetini iyi biliyorlar.

Bunun yanında sahil şeridimizin de havaların yavaş yavaş düzelmeye yüz tutmasıyla dolduğunu görüyoruz.Göztepe ve Karşıyaka sahilleri deniz kokusunda form tutmak isteyenlerin vazgeçilmez mekanları olmaya devam ediyor.Her geçen gün kişi sayısında artış gözle görülür seviyede.

Ne kadar güzel değil mi ? Herkesin spor yapabiliyor olması.Hayatımızdaki en önemli şeylerden biri bence spor.Her zaman yapamadığım için sürekli yapabilenleri kıskanmıyor değilim.Sağlıklı yaşam için spor yapmamız şart.Spor demişken konuyu Atatürk’ün sporla ilgili sözleriyle tamamlamak istiyorum.

“ Türk sosyal bünyesinde spor hareketlerini düzenlemekle görevli olanlar.Türk çocuklarının spor hayatını yüceltmeyi düşünürken ; sadece gösteriş için herhangi bir yarışmada kazanmak azmiyle spor çizmezler.Esas olan bütün yaştaki Türkler için beden eğitimi sağlamaktır.”

Mustafa Kemal ATATÜRK

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..