- Kategori
- Mizah
Su gelir güldür güldür- Yar beni güldürme

Sululuk bu kadar alıp başını giderse, susuzluğun bir gün gelip çatacağı belliydi. Sudan sebeplerle olay çıkartanlar, bir kaşık suda fırtına koparanlar şimdi kına yaksınlar.
Susuzluk kendini gösterince deyimler, atasözleri, espriler, fıkralar, inanışlar, tutum ve davranışlar, adet ve gelenekler de değişmeye başlayacak artık.
Suyun yok olma tehlikesi karşısında:
"Suya götürüp susuz getirmek" esprisi espri olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşecek.
Kimse kimseyi eşek sudan gelinceye kadar dövemeyecek. Çünkü eşek sırada beklemekten sudan gelemeyecek bir türlü.
Artık herkes huzur içinde yemeğini yiyecek. Kimse pişmiş aşa su katamayacak.
Atı atın yanına bağladığınızda sadece huyundan kapacak.
"Su gelir güldür güldür- Gel de yar beni güldür" türküsünün sözleri " Su gelir güldür güldür- Koş bir bidon da sen kap- hele yar doldur doldur" şekline dönüşecek.
"Bu değirmenin suyu nereden geliyor?" diye kimse kimseye soramayacak.
Sulu yemek yapan lokantalar kapanmaya başlayacak , kimse artık tiridine, tiridine, tiridine banamayacak. "Biraz da suyundan" diyemeyecek.
Ciddiyet artacak, eskisi gibi kimse sukoyuvermeyecek, sulanmayacak.
Parası olanlar istediği gibi uluorta yiyip içecek. Parası olmayanların ağzı sulanmayacak.
resim:www.kaliteliresimler.com