Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '07

 
Kategori
Dostluk
 

Bir dala tutunmak

Bir dala tutunmak
 

Bu dünyada tutunacak bir dal var mıdır? Tutunmak mümkün mü? Uçurumdan aşağıya doğru tepe taklak yuvarlanırken ve tam her şey bitti sanırken , uçurumların en umulmadık yerlerinden uzanan bir dala tutunarak yaşama sarılmak yeniden.

İnsanlar böyle bir dal olabilirler mi birbirlerine? En olmadık zamanda tutunacak bir dal beklemek için, önce kişinin kendisinin nicelerine dal olmuş olması gerekir mi? Hiç kimseye dal olmayan birinin tutunacak dal beklemesi doğru mu? Ya da herkese dal olmuş birinin, çok da lazım olduğu bir gün kimseden dal bulamaması normal mi?

Kuşlar dalına konmasın diye dalını gövdesine çeken ağaç var mıdır? Gölgesinden kimse yararlanmasın diye dallarını saklayan ağaç var mıdır gerçeken? Kimse yemesin diye, meyvesini çürütmeden yere bırakmayan ağaç?

Yaşamak bir ömrü tüketmek midir? Ömür, tüketilmek içinse eğer, neleri üretmek için tüketilir bu ömür? Ve hiç bir şey üretmeden, her şeyi tüketerek tüketilen bir ömür nice bir ömürdür?

Sevmek, sevdiğine yaşamdan armağanlar sunmak mıdır sevgiyle? Elindekini başkasına da sunarak, paylaşarak çok şeyi , yaşamı kolaylaştırmak mıdır? Hiç bir şeyi paylaşmadan sevmeler mümkün müdür?

Dostluk, arkadaşlık ne anlama gelir ki? Hatır bilmek, kadir bilmek, vefa, özlem, içtenlik?

Üreterek yaşamak ışık da üretir mi?

Bu dünyada tutunacak dal var mıdır gerçekten?

resim:www.tkkkf.com

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..