Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Su Savaşları

Su Savaşları
 

Alemdağspor


Gürpınar ve Alemdağ aslında İstanbul'un iki ayrı ucunda ama neredeyse birbirlerinin kopyası iki 'belde'. Alemdağ, 1877-1878 Osmanlı- Rus Harbi sonrasında mübadele ile Batum'dan gelen Müslüman Lazlar tarafından yeniden imar edilen, geçmişte İstanbul'da yoğunlukla Osmanlı tebası olan Ermenilerin yaşadığı bir köy iken, Gürpınar da Lozan sonrasında Selanikten gelen Türk nüfusa ev sahipliği yapan bir yerleşim noktası.

Gürpınar ile Alemdağ arasındaki bir başka benzerlik de her ikisinin de İstanbul'un bilinen, meşhur su kaynaklarından olmaları.

Yine heriki yer de değişik zamanlarda 'sanat' dünyasında adlarını duyurmuş yerleşim birimleri. Sait Faik'in Alemdağ'da var bir yılan'ı yıllardır okunagelen ve Alemdağ'ın popülerliğine popülerlik katarken, Cem Yılmaz da G.O.R.A. filminde annesinin babasının yani dedesinin Gürpınarlı bir Lozan mübadili olduğunu söyleyerek izleyicilere Gürpınar'ı tanıtır.

İşte şimdilerde şehir merkezinden kaçan nüfusun yoğun ilgisini çeken bu beldelerin, üstelik de aynı rengi taşıyan (yeşil-beyaz) futbol takımları bugün ligin ilk yarısındaki 0-0'lık maçın rövanşında Alemdağ Stadı'nda karşı karşıya geldiler.

Yazıya her ne kadar 'su savaşları' diye bir 'anlamlı' başlık atsam da maç başından sonuna kadar büyük bir dostluk ortamı içerisinde geçti. Seyirciler sakin, futbolcular da sadece işlerine konsantre olduklarından hakemin de gayet düzgün bir maç yönetmesi maçı gerçek bir spor eğlencesine dönüştürdü.

Alemdağsporlular bir yandan Feriköy-Çengelköy maçından gelecek skoru beklerlerken diğer yandan da ilk yarıdaki karşılıklı ataklarla renklenen maçı seyredip, ayazı unutmaya çalışıyorlardı. Soğuk bir havada oynansa da futbolcular futbol adına son derece güzel hareketlerle bu pazar gününü stadyumda geçirmeyi tercih eden taraftarlarını mutlu ediyorlardı.

Alemdağspor kendisine gereken üç puanın isteği ile maça biraz daha asılıp da ilk golü bulunca rahatlıyor ve arkasından bulduğu iki golün sonrasında da maçı rölantiye alıyordu. Eskilerin 'şeref sayısı' da beraberlik umuduyla maça çıkan Gürpınarlıları bir nebze olsun teselli oluyordu.

Sonuçta maçı 3-1 kazanan Alemdağspor, Çengelköy'ü 2-0 yenen Feriköy maçından istediği sonucu duyamıyordu belki ama yine de ilk iki şansını güçlendirerek 'Bölgesel Amatör Lig' umudunu sonraki haftalara taşıyordu.

İşin içine şans oyunu, iddia, toto gibi 'profesyonel'likler girmeden oynanan bir 'amatör' maç tüm güzellikleri ile hafızalara kazınıyor maçın ardından her iki takımın futbolcuları sıcak çaylarına stad büfesinin tostlarını katık ettikten sonra da güle oynaya evlerine doğru yola çıkıyorlardı. 

 

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..