Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Süheyl Batum ne yapmış!

Süheyl Batum ne yapmış!
 

Resim internetten alinmistir


Ey güzel ülkem ve lüzumsuz konularla uğraşan insanları. Süheyl Bey son derece iyi niyetle birkaç kelime kullanmış ve ortalık birbirine girdi. Neden, içeriği çok yabancısı olduğumuz yada ayıplanacak bir şey mi? 

Ne demiş peki “ Koca askeri yıktılar. Asker kâğıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz. ABD içini oymuş, o koca ağacı hop diye yıktılar”. 

Polemiklerden beslenen bir yığın insan, oturup saatlerce tartışıyorlar, ülkemin gündemini boş laflarla dolduruyorlar. Ekmeği, işi, aşı konuşan neredeyse yok denecek kadar az, asıl konular hep tali sayfalarda kalıyor, bu bize dayatılıyor ve biz seyrediyoruz. Geçmiş zamanlarda da polemiklerden beslenen çok insanlar gördük, bugün hepsi taş üstüne taş koymadan çekip gittiler bu sahneden. Oyunu iyi oynayanlar kalıyor sahnede, gerisi kayboluyor, yok oluyor. 

Gelin daha verimli konularda konuşalım, üretimi nasıl artırabiliriz onları konuşalım. Bir askerin hayatında nelerle karşılaştığını, gece nobetlerinde nelere sığındığını, nasıl özveri ile sınır kapılarında beklediğini bilmeyen bilmez. Neyin peşinde bu insanlar, hiç bilmedikleri konularda saatlerce gereksiz konuşmalar yapıyorlar. Ciddi yüzler takınıp, bol takım elbiselerinin altında ne kadar gülünç duruma düştüklerinin farkında bile değiller. 

Bırakalım herkes işini yapsın, ama iyi yapsın. Birbirimize sataşarak nereye gidebiliriz. Özeleştiri yapmaliyiz, kendimizi başkalarının yerine koymalayiz, konuşurken bir kez daha düşünmek gerekiyor. Belki basit bir eleştiri olarak başladı ancak bugün herkes aynı konuyu konuşuyor. Eleştiriye söyleyecek sözümüz yok, ölçülü olalım, birbirimizi kirmayalim. 

İyi günler dileyigle.
Ali Sami
10 Şubat 2010 

 
Toplam blog
: 45
: 453
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

Öncelikle merhaba. Bugün 24 Aralık 2010, ben de blog dünyasında yerimi aldım. Merhaba. Hepinize k..