Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

01 Mayıs '22

 
Kategori
İnançlar
 

Şükür Bayramı

ŞEKER BAYRAMI DEĞİL RAMAZAN BAYRAMININ ESAS İSMİ ŞÜKÜR BAYRAMIDIR
 
TÜM İSLAM ÂLEMİNİN VE MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM
 
SEVGİ SAYGI ORTAMINDA BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE NİCE BAYRAMLARA İNŞAALLAH
 
 
Allah sevgisinin sınırları koşulları yoktur. Yüce Rabbimiz hiç yoktan var ettiği biz aciz kullarına sevgisini, merhametini, bolluk ve bereketini sürekli verendir.
 
Kullardaki en büyük yanlışlıksa bunun sebebini idrak edememektir. Bizim yaptığımız; doğru ne, eğri ne, kendimiz araştırıp öğrenmeden,  düşünmeden, tartmadan birilerinin anlatımıyla; fanatik yaklaşımlarla kararlar almak uygulamaktır sadece...
 
 
Cenab(-) ı Allah Celle Celaluhu biz kullara verdiği ömür mühletince sürekli rızıklandırıyor. Yarattığı dünyasında kim ne isterse müsaade etmiş, isteyen istediğini yapıyor.
 
Herkes dilediğince yaşıyor. İnsanın ölümlü olduğunu bilmesi için de haddi aşmaması, ara  sıra kendine gelmesi gerekiyor. Bunun içindir ki, bazı aylarda ve günlerde oruç tutmamız, bizde var olanı olmayanla paylaşmamız sevgili peygamberimizin ( sallallahu aleyhi ve sellem) uyguladığı gibi iyilikler, güzellikler yapmamız isteniyor.
 
Zorlama yok asla, yapmak bizim menfaatimize. İnsanlığımızın göstergesi, zira insan olmak yardımlaşmayı, paylaşmayı gerektiriyor.
 
Elde olan bey de olmaz. Olan, olmayanlarla varını paylaşacak, böylece insanlık mertebesine ulaşmış olacak.
 
Bunu yapmayanlar iç dünyalarında huzur bulamıyorlar. Paraları var ama pek çoğunun sağlıkları, saadetleri yok yani. Geçen zaman içinde insan kim olduğunu , hiç olduğunu bir güzel öğreniyor aslında. Misal can boğaza geldiğinde, o aşamaya gelmeden farkına varabilmektir varlık sebebimizin.
 
Hatır sorma, gönül alma, kalp kırmama da bir paylaşmadır. Erdemli, faziletli insan olmayı üç aylar gibi mübarek vakitlerde daha fazla öğreniriz.
 
Hakk'ı razı etmenin yolu, hak yememekten geçer. Bunları mübarek üç aylarda (Recep, Şaban Ve Ramazan) daha güzel kavrarız.
 
İşte bu sebeptendir, sonunda şükre ereriz. Şükretmek verilen nimetlere, sağlığa afiyete, yaşanılan hayata karşın Yaradan'a teşekkür etmektir. Şükür, bir kadirşinaslıktır. 
 
Üç ayların bitiminde Rabbimin istediklerini yapmış olmanın huzuru ve mutluluğu içinde şükür bayramına kavuşuruz. Şükür bayramını, şeker üreticileri nasiplensin düşüncesiyle günümüzde çoğunluk şeker bayramı demekte; iyi bilin ki hiç alakası yoktur.
 
Denilenlere aldanmamalıdır. Çocuklarımıza doğru bilgi aşılanmalıdır.
Şükür Bayramına bu yıl da eriştik çok şükür. Yüce Allah sevdiklerimizle birlikte gelecek bayramlara da kavuştursun sağlıcakla.
 
Cenab(-) ı Allah Celle Celaluhu Mübarek Ramazan Bayramımız vesilesiyle bizlere sonsuz ve sınırsız sevgisiyle muamele eylesin. Ve tüm yanlışlarımızı örtüp, huzur mahşerde bizleri bağışlasın inşaAllah! Rabbim bu güzel günlerin ve  gecelerin yüzü hürmetine cümlemizi af eylesin. Hakkın rahmetine kavuşmuş tüm sevdiklerimizin mekanları cennet, kabirleri nur olsun. Âmin.
 
Ey insan unutma ki hayat çok kısa ve yaylalardaki ısırıldıkça yeşeren otlar gibi bu dünyada bir daha yeşeremeyeceksin. Geldik gidiyoruz, kalp kırmayalım. Sevginin kaynağını kendimizde arayalım..
 
Cümle Ümmet-i Muhammed'e Hayırlı Bayramlar...
 
AYFER AYTAÇ .ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..