- Kategori
- Bebek - Çocuk
Süper bakıcı ...

Çalışan annelerin en büyük sorunu "bebeğimi kime, nasıl birine teslim edeceğim. Arayacağım kriterler ne olmalı" gibi bir sürü sorular vardır kafasında. Bebek doğduktan sonra izinli dönemlerin sonu yaklaştıkça annenin içini bir korku sarar.. Nasıl birine emanet edeceğim, nasıl biri olacak, şöyle olsun böyle olsun diye kafasından bir sürü düşünceler geçirir.
Sonunda bebeğe yatılı bakıcı bulmak için gazeteye ilan verilir, eşe dosta haber salınır. Randevular alınır. Ve gelmeye başlar adaylar... Bir anne için ne kadar zor bir durum karar vermek güven duymak.
İlk aday gelir. Başlar sorular, İlk sorum sigara içermisiniz ? Cevap ; Evet..
Bu aday baştan kaybetti asla asla sigara içmemeli... Yinede ayıp olmasın diye biriki soru daha sorarsın ve tel bırakmasını söylersin. Biz size döneriz dersin ve uğurlarsın.
Sıradaki gelir; Yine ilk sorumdan başlayıp biriki aşamayı aşan biri. Yalnız der ben şu şu saaatlerden fazla kalamam .vs gibi şartlar koymaya çalışır... Bu da olmamıştır.. Yine tel yine döneriz hikayesi...
Diğer bir aday gelir; Bu aday da biraz yaşlı gibi görünür gözünüze. Tamam ben olgun biri olsun diye ilan verdim fakat bu hanım da bebek peşinde koşturacak kadar genç görünmüyor.. İçim elvermiyor çalışmasına. En azından benim evimde.
Bir başkası gelir ; Çok süslüdür çok afillidir, Bebek sorumluluğunu alacak birine benzemiyordur, evinizde yatılı kalmasına cesaret edemezsiniz. Sonuçta kocayı da düşünmek zorundasınız.
Artık ümitlerinizin tükendiğini hissedersiniz bu böyle olmayacak bulamayacağım dediğiniz bir anda, gözlerinin içi gülerek biri girer içeri, girer girmez etrafa pozitif enerji saçtığını hissedersiniz.Heyacanla soruları sormaya başlarsın. Evet evet hepsi olumlu.
27-28 yaşlarında aklı başında çocuk gelişimi mezunu temiz ve masum yüzlü biri.. İlk görünüşte her halinden mütavazı, uyumlu, alçak gönüllü ve samimi biri olduğunu hissedersiniz. Bu olmalı olmalı dersiniz. Hemen karar verip işe başlayacağını söylersiniz.
Gün geçtikçe verdiğiniz kararın doğruluğuna daha çok inanır kendinizle gurur duyarsınız. Hergün yeni bir gelişmeyle şaşırtır sizi.. Operadan bahseder. Ziyarat ettiği resim sergilerini anlatır. Güncel kitaplar hakkında yorum yapar. Politika konuşur yorum yapar.. İçinden çıkamadığınız bir durumda araştırmacı kimliğe bürünür elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır.
Bebeğinizin böyle bir sosyal kişiliğin, kendini sürekli aşan bir bakıcının elinde olmasından büyük mutluluk duyarsınız ve gönül rahatlığıyla işinize gidebilirsiniz.
Bebeğiniz mutludur, bakıcı mutludur, ve siz huzurlusunuzdur..
Herkese böyle bir şanşsın gülmesini dilerim.
sevgilerimle..