Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '12

 
Kategori
Kitap
 

Suriye 02:40 çıktı

Suriye 02:40 çıktı
 

Bursalı gazeteci Ahmet Alpan’ın ikinci kitabı ‘Suriye 02:40’ raflardaki yerini aldı. Anemon Yayınevi’nce yayınlanan kitap, sinyalleri bugünden alınmaya başlayan büyük bir Suriye savaşını anlatıyor.

Uzun yıllar Bursa’da gazetecilik yaptıktan sonra Londra’ya yerleşen, burada da mesleğini sürdüren Alpan, 2003’te başlayan Irak Savaşı sırasında Koalisyon Güçleri’nin tercümanlığını yapmış, bölgede aylarca kalmıştı.

O dönemde edindiği izlenimleri ve anıları geçtiğimiz aylarda ‘Dost Bombalar’ başlıklı kitabında bir roman olarak kamuoyuna aktaran Ahmet Alpan, ikinci kitabını da bitirdi. Alpan’ın ikinci romanı ‘Suriye 02:40’, bugün piyasa çıktı ve raflardaki yerini aldı. Kitap Bizim Kitaplar Yayınevi’nce piyasaya sürüldü.

Kitap sinyalleri bugünden alınmaya başlayan Suriye savaşını anlatıyor. Kahramanımız Semih yorulmaz bir CIA ajanı. Bölgeye gelir, yaptığı çalışmalar sırasında işinden iğrenmeye başlar. Bu arada savaş çıkar. NATO ve ABD Türkiye’yi yalnız bırakır. Ülke bölünmeye başlar. Semih, CIA bölge sorumlusunu öldürüp vatana yardım etmek isterken vurulur ama ancak o gerçekte çok farklı biridir…

NATO VE ABD TÜRKİYE’Yİ YALNIZ BIRAKTI…

Kitabın arka kapağındaki notlar ise şöyle:

“Her savaş bir kâbustur. İzleyenlerin değil yaşayanların kâbusu. Nefes kesen bu öyküde romanımızın kahramanı Semih Yorulmaz'ın yaşadıklarını okurken sizler de onunla birlikte bu kâbusu yaşayacak, romanın sonunda gelen şok dalgasıyla daha da büyük bir şaşkınlığa uğrayacaksınız.

‘Pentagon'a bağlı Savunma İleri Araştırma Projeleri Dairesi (DARPA)'nın genlerle oynayarak ürettiği ‘Süper’ler, insan bedenindeki yağların enerjiye dönüştürmesiyle, aç ve susuz olarak günlerce ayakta kalabiliyor, çok hızlı koşup, büyük yükler taşıyabiliyor, günlerce hiç uyumadan savaşabiliyor, mayın veya bomba nedeniyle kopan bacakları veya başka uzuvlarını vücut kısa sürede yeniden üretebiliyordu…’

‘Ne Nato, ne de Amerika’dan söz verilen desteği göremeyen ve her şeye rağmen tüm gücünü Suriye’ye odaklayan Türkiye içeride güvenlik zaafiyeti yaşamaya başlamıştı. İran gizli servisi, CIA’nin de desteğini alan Mossad, Rus ajanları ortalıkta cirit atıyordu. Mossad, PKK’ya çoğu Türkiye’nin bile elinde olmayan silahlar dağıtmıştı. İran gizli servisi SAVAMA ise Ermenistan’a büyük destek sağlıyor ve kargaşadan yararlanıp, Kars’a girmeleri yönünde telkinde bulunuyordu. Rusya da buna büyük destek sağlamaktaydı…’

‘Semih ve Bill Gaziantep’e doğru yola çıkarken, akşam saatlerinde çatışmalar başladı. PKK elindeki Stinger füzelerini kullanıyor bölgede müdahaleye çalışan helikopterleri, uçakları vuruyordu. Savaş, İran’ın ve Rusya’nın da desteğiyle, Suriye’de binlerce can alarak sürerken Türkiye’nin Güneydoğu’sunda tezgâhlanan oyunlar sahneye konmuştu artık. Artık iki cephe vardı.’” 

 
Toplam blog
: 61
: 585
Kayıt tarihi
: 09.10.09
 
 

Haziran'mış, yıl 1963 Bursa'da doğmuşum. İlk ve orta öğrenimimi Bursa'da tamamlayıp, İngiliz Filo..