- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sütlü kadayıf

Sütlü kadayıf
Malzemeler:
Yarım kilo çiğ kadayıf
250 gram tereyağ veya margarin
Toz tarçın
250 gram çekilmiş ceviz veya fındık
Şerbeti için:
4 su bardağı süt
4 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Çiğ kadayıflar bir bıçakla soğan doğrar gibi ince ince kıyılır.
Tereyağı veya margarin yakmadan ufak bir tavada eritilir.
Geniş bir kaba alınan kadayıfların üzerine eritilen yağ dökülür ve elimizle iyice harmanlanarak, dibi yağlanmış geniş fırın tepsisine kadayıflar yayılır.
Daha sonra kadayıfları elimizle iyice düzleştiririz ve 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiririz.
Şerbeti için 4 su bardağı sütü 4 su bardağı toz şeker ile karıştırarak iyice kaynatırız ve ılık haldeki kadayıfların üzerine bir kepçe yardımı ile gezdirerek, sütlü şerbeti yedire yedire dökeriz.
Kadayıflar şerbeti iyice çekince üzerine toz tarçın serperiz ve onun üstüne de çekilmiş ceviz veya fındıkları serperiz. Arzu edilirse ceviz veya fındıkların üzerine kaymak veya reçel parçaları da konulabilir.
Afiyet olsun, günleriniz neşeyle dolsun.
Sibel Koçarslan