- Kategori
- Ben Bildiriyorum
Sütte korkunç şüphe
Yazmaktan bıkmayacağım çünkü halk sağlığıyla uğraşanlarla hiç olmazsa birilerinin mücadele etmesi gerektiğine inandığımı söylemiştim. İşte o yüzden yine yazıyorum. Bu güne kadar sucukta soya kıyması, tavuk ayağı, gagası gibi maddelerin yaygın kullanımını yazmıştım. Hem de defalarca... Siyah zeytinde tekstil boyası kullanıldığını da ayrıca yazdığımı hatırlarsınız. Bu kez çok daha korkunç bir şüpheyi dile getireceğim. Süte hidrojen peroksit katıldığı şüphesi...
Önce bu hidrojen peroksit nedir? Ona bir bakalım. İnternetten araştırırsanız kolayca bulursunuz ama biz yinede bir kaç kelimeyle anlatmaya çalışalım;
“Hidrojen peroksidin çok yaygın kullanılışı vardır. % 3'lük çözeltisi mikrop öldürücü olarak kullanılır ve buna halk arasında oksijenli su denir. % 3-6'lık çözeltisi saçları sarartmakta kullanılır. % 30'luk çözeltisine perhidrol denir ve kimyâ laboratuvarlarında, elektronik sanâyiinde kullanılır. % 30-50 arasındaki konsantrasyonlar tekstil sanâyiinde pamuklu kumaşları beyazlatmak maksadıyla kullanılır. Kumaştaki renk bozukluğunu elyafın kalitesini bozmadan gidererek etkili bir şekilde beyazlatır. Elde edilen beyazlık fevkalâde ve kalıcıdır. Aynı çözelti, kâğıt hamurunu, ahşap yüzeylerini, yün, ipek, yağ ve bâzı yiyecekleri beyazlatmak için de kullanılır. % 70'lik çözeltisi geniş miktarda organik maddeleri ve anorganik iyonları oksitlemede kullanılır.Derişik hidrojen peroksit deriyi tahriş edicidir.”
Sürekli tüketildiğinde karaciğere olan etkilerinin açıklamasını doctor arkadaşlara bırakarak konuya devam edelim. Bu hidrojen peroksitin, bozulmasını geciktirmek amacıyla süte katıldığı şüphesi var. Bu iddia TBMM gündemine de taşındı.
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, gıdalara katılan zararlımaddelerle ilgili yapılan çalışmaları sordu. Oran önergesinde;
"Frigorifik sistemi olmayan tankerlerle üreticiden süt toplayan bazı tüccarların sıcak havada sütün bozulmaması için, saç boyamada yararlanılan ‘hidrojen peroksiti’ süte karıştırdığı ve bunun da bütün bakterileri öldürmesi nedeniyle o sütü yararsız kıldığı bilgisi doğru mudur? Bu amaçla hiç kontrol yapıldı mı?" diye soruyor.
Milletvekili önergesinde üzümdeki hormon, diğer gıdalara katılan mono sodium gluatamat yani “çin tuzu” gibi konuları da gündeme getirmiş.
Şimdi şeytan diyor ki git şu sütlerden numune toplayıp bir labaratuvarda incelet. Ama, o incelemeyi yapan laboratuvarın itikbaliyle oynamış olmaktan korktuğum için böyle bir incelemeyi yaptırtmayacağım. Maazallah, numunede hidrojen peroksit çıkar mıkar da iş laboratuvarın kapatılmasına kadar gider. Süt analizi yapan bir tanesinin akibeti malum.