Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '20

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Suudi Arabistan'da Maaşlar

Suudi Arabistan’da İşçi Maaşları ile Yüksek refah seviyesi ve Avrupa ülkelerine oranla işçilere ödenen yüksek ücretlerle dikkatleri çeken Suudi Arabistan’a her yıl gerek Türkiye’den gerekse diğer ülkelerden çok sayıda kişi çalışmak için gidiyor. Son yıllarda inşaat alanında oldukça fazla ilerleme gösteren ülkede nitelikli ve vasıfsız işçiler cazip iş olanaklarından istifade edebiliyor.
 
Peki, sanıldığı gibi Suudi Arabistan’da çalışmak kolay mı, iş başvurusu nasıl yapılır ve Suudi Arabistan’da işçi maaşları beklentileri karşılıyor mu? İşte tüm bu sorular yurtdışı işlerde çalışmak isteyen birçok kişinin en çok merak ettiği soruların başında geliyor. Yazımızın devamında Suudi Arabistan’da çalışmak, Suudi Arabistan’da iş imkanları ve Suudi Arabistan’da işçi maaşları hakkında öğrenmek istediğiniz tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
 
Suudi Arabistan’da İş İmkanları
 
Arap yarımadasının en büyük devleti olan Suudi Arabistan’ın en büyük geçim kaynağını petrol ve petrol ürünleri oluşturuyor. Bunun yanı sıra her yıl milyonlarca kişinin kutsal toprakları ziyaret etmek amacıyla ülkeye gitmesi de ticaret ve hizmet sektörünün oldukça hareketlenmesin sağlamakta. Dolayısıyla ülkeye giren yabancı turistlerden elde edilen kazanç da oldukça yüksek miktarlarda oluyor.
 
Suudi Arabistan’da çalışmak için giden yabancı uyruklu kişiler; inşaat başta olmak üzere gıda, turizm, tekstil ve hizmet sektöründe çalışma fırsatı yakalayabiliyor. Özellikle Kabe’yi ziyaret eden insanların sayısı her geçen yıl arttığı için bölgenin genişletilmesi çalışmaları hızla devam ederken bu sektörde çok sayıda yabancı işçiye ihtiyaç duyuluyor. Ülkenin yerli halkı ise daha çok petrol işletmelerinde veya ziyaretçilerin yoğun olarak uğradığı dükkanlarda esnaflık yaparak geçimlerini sürdürmekte.
 
Suudi Arabistan’da İşçi Maaşları Ne Kadar?
 
Diğer Arap ülkelerine ve bazı Avrupa ülkelerine göre Suudi Arabistan’da işçi maaşları oldukça yüksek miktarlarda olduğu söylenebilir. Ülkede çalışan bir işçinin aylık ortalama kazancı yaklaşık olarak 2200 Dolar civarındadır. Ancak bu maaş çalışılan sektöre, çalışılan firmaya veya çalıştığınız pozisyona göre farklılık gösteriyor. Dolayısıyla mesleki birikimi olan ve alanında usta pozisyonunda olan kişiler daha yüksek aylık bir kazanca da sahip olabiliyor. Sektörlere göre Suudi Arabistan’da işçi maaşları şu şekilde sıralanıyor:
 
Peki Suudi Arabistan'da ortalama olarak inşaat sektörü çalışanları ne kadar maaş alıyor? Türk inşaat firmalarının ülkede yaptığı yatırımlar neticesinde her yıl ülkeye çok sayıda Türk inşaat işçi çalışmak için gidiyor. Suudi Arabistan’da inşaat sektöründe çalışan işçilerin aldığı ortalama maaşlar şöyle sıralanıyor:
 
İnşaat Mühendisi: 3277 Dolar

Elektrik Mühendisi: 3294 Dolar

Şantiye Şefi: 3100 Dolar

Makine Mühendisi: 2981 Dolar

Mimar: 2824 Dolar

Vinç Operatörü: 2492 Dolar

Kaynakçı: 2214 Dolar

İnşaat İşçisi: 1800 Dolar
 
Toplam blog
: 19
: 516
Kayıt tarihi
: 23.10.13
 
 

32 yaşındayım. Belli başlı yurtdışı deneyimlerim var. Yurtdışında işçi olarak bulundum yıllarca d..