Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '07

 
Kategori
Haber
 

T.C. kimlik numarasız nüfus cüzdanları ile oy kullanılamayacak.. !!

T.C. kimlik numarasız nüfus cüzdanları ile oy kullanılamayacak.. !!
 

Herkesin bildiği gibi 2007 seçim yılı.. Bu sene ki seçimleri kolaylaştırmak amacıyla, YSK' lu meydana gelebilecek olumsuzlukları, yolsuzlukları, önlemek adına, herkesin şikayet ettiği, seçimden sonra günlerce elimizden çıkmayan boyama işlemine de son vermek için, yeni düzenlemeler getirmek için çalışmalara başlamış..

Çağımız bilgisayar çağı ve YSK' lu Bilgisayar Destekli Seçmen Kütüğü hazırlayarak vatandaşa en kolay seçimi yaşatmayı planlıyorlarmış. YSK' lu tarafından seçmen listeleri hazırlanarak 25 Aralık 2006 da muhtarlıklara gönderilmiş ve 01 Mart 2007 tarihine kadar askıda kalacak olan listede nüfus cizdanlarında vatandaşlık numarası olmayanların kesinlikle oy kullanamayacağı bildirilmiş..

Buraya kadar herşey normal iyi de bu uygulamadan vatandaşın neden yeteri kadar haberi yok acaba?..25 Aralık 2006 da kesinleşen bu bilgiler şu ana kadar vatandaşa çoktan ulaşıp bilgilendirilmesi gerek miyor muydu ?..Şu ana kadar kaç vatandaşın haberi oldu acaba TC kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanlarıyla oy kullanamayacağından....

Duyumlarıma göre AKP hükümeti bu konu hakkında tüm vatandaşın haberi olmasını istemiyormuş.Kendi partisine oy verecek kitlesinin T.C.Kimlik nolu nüfus cüzdanlarını hazırlayıp gönderileceği ve oy verme konusunda farklı politik düşünceleri olan vatandaşların mağdur durumda kalarak oy kullanamadan geri dönmeleri için yapıldığı internette mail olarak dolaşıyormuş....

Bizim ülkemiz de her şey son ana bırakıldığı için ve bürokratik işlemler fazla olduğu için vatandaşların TC kimlik numaralı nufüs cüzdanlarını almak için teşebbüs de bulunduğunda meydana gelecek görüntüleri hepimiz tahmin edebiliyoruzdur sanırım..Şayet bu işin içinde başka art niyet yoksa yeterli süre içerisinde tüm vatandaşların bu konuda ciddi bir biçimde bilinçlendirilmesi gerekiyor..Sayın yetkililere buradan sesleniyoruz tanıtımları lütfen zamanında yapınız..

Bizlerin vatandaş olarak görevi bir an önce TC Kimlik Nolu Nüfus Cüzdanlarımızı çıkartıp ve sandığa gidip, oyumuzu kullanmamız olacaktır.Bu hepimizin vatandaşlık görevidir.

NÜFUS KAĞIDI NASIL YENİLENİR?

1- Muhtarlıklardan "Nüfus Kağıdı Değişim Belgesi" alınacak.

2-Alınan bu belge ile bağlı oldukları ilçenin nüfus müdürlüğüne gidilecek.

3- 1 Adet resim ile birlikte...

Resim: Milliyet


 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..