- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tam bir kış çorbası : Gulaş
gulaş çorbası
Gulaş Çorbası : Çorbanın içerisinde et tadı almayı sevenler için vazgeçilmez çorbalardan bir tanesi olan Gulaş çorbası, yapımı çok kolay olmasa da, lezzetine değecek bir Macar çorbası.
Malzemeler
150 Gr Kuşbaşı dana eti
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Adet patates
1 Adet soğan
4 Su bardağı su
1 Adet kereviz
1 Adet kırmızıbiber
1 Tatlı kaşığı salça
1/2 Demet dereotu
Tuz, Beyazbiber
Hazırlanışı :
Kuşbaşı halindeki etlerinizi ince ince kıydığınız soğanla birlikte tencerede tereyağı ile birlikte kavurun. Biber, kereviz ve patatesleri küçük küpler şeklinde doğrayarak tencereye ilave edin. Daha sonra suyunu ilave ederek pişmesine devam edin.
Salçanızı biraz sulandırdıktan sonra tencereye ekleyin. Pişirme süresi, sebzeler iyice yumuşayıp kendilerini salana kadar devam edecek. Beyazbiber ve tuzu da içerisine ilave edin. Dereotunuzu ince ince kıyarak, servis edilecek tabağın üzerine serpin. İsterseniz tabağın ortasına bir kaşık yoğurt da ekleyebilirsiniz.
Kaynak : Yemek tarifleri