Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tatil bitti şimdi çalışma zamanı

Tatil bitti şimdi çalışma zamanı
 

Tatil bitti; artık işe alışma ve çalışma zamanı. Ne yazık ki, yaz mevsimi çok kısa sürüyor. Yine işimizin başındayız. Her tatil dönüşünde yaşadığımız iş sendromunu ele alacağım bu yazımda.Bakalım neymiş bu tatilden dönüş sendromu ?

Tatilden Dönüş Sendromu

Kısacık yaz tatili yine bitti.Kamu çalışanları için belki uzun bir tatil; ama bizim için özel sektörde çalışanlar için, 15 gün olan yaz tatilinin yine sonuna geldik. Ne yalan söyleyeyeyim ben de tatilden dönüşte aynı sendromu yaşadım. İnsanın canı işe gitmek istemiyor. Güneş yüzünü bulutların arasından gösterdiğinde yazlık kıyafetlerinizi giymek geliyor içinizden:)) Ancak, bu mümkün değil malum sonbahar geldi artık.

Tatil dönüşü dağ gibi biriken dosyalar, daha da karmaşıklaşan işler bizi bekliyor. Bir de tabii işe adapte süreci var. Tatil dönüşü işe nasıl adapte olunur? Bu en zor sorulardan biri.Ancak, birkaç küçük ipucuyla işe yeniden adapte olmak mümkün.

İşe Nasıl Adapte Olalım?

Tatil dönüşü işe adapte olmak için yapılması gerekenler birkaç maddeden ibaret aslında. Öncelikle işe gelmeden önce işe yeniden başlama, dağ gibi dosyalar ve işlerle uğraşma fikrine alışmak gerekiyor. Ardından, tatil boyunca yakmak için uğraştığınız o çikolata rengi teninizi göstermek fikrini aklımıza getirmemiz gerek. Tatil yaptığınızı iş yerindeki diğer insanlara göstermek, işe daha büyük moralle gitmenizi sağlıyor. İşe alışmak için yapılması gerekenler arasında yeni bir başlangıç, yeni bir sayfa açmak fikrine alışmak da yer alıyor. Bu şekilde düşünerek sonbahara daha zinde girmek mümkün.

Tabii bir de tatil yapamayanları düşünmek gerek. Bir düşünün siz yaz tatiline çıktınız. Kızgın kumlardan serin sulara attınız gün boyu kendinizi; ama o zavallı iş arkadaşlarınız hiçbir yere gidemedi. Onlar ayağını yaz boyunca denize bile sokamadı. Siz onlardan 1-0 galip dönüyorsunuz tatilden. Depoladığınız moral, mutluluk ve yaz boyu yaptığınız spor ile kendine gelmiş bir vücut da cabası.

Nasıl Daha İyi Hissederim?

İşe adapte olduk diyelim. Bu kez de sonbahara ve ardından gelecek kışa alışmak zorundayız. Bunun için ise, size önerebileceğim pek bir şey yok. Sonbahar işte, ne yapalım? Ancak yine de kendinizi iyi hissetmeniz için, size önerebileceğim şey; giyiminize yaz mevsmindeki renklerle devam etmek. Böylece kendiniz daha enerjik hissedeceksiniz; hiç olmazsa sonbaharın o sıkıcı atmosferinden kurtulmuş olacaksınız.

Dışarı çıktığınızda şöyle bir etrafa bakarsanız; herkesin havanın ve sonbaharın da kasvetiyle koyu renklere büründüğünü göreceksiniz.Siz de onlardan olmayın. Kışın tercih edilen gri, kahverengi, bordo, lacivert renkleri bir kenara bırakın. Daha renkli, daha enerjik, daha sportif giyinin.Rahat giysiler ve açık renklerin sizi daha enerjik ve mutlu ettiğini göreceksiniz.

Belki, bunları uygulayarak sonbahara girerken kendinizi daha iyi hissedersiniz. Benden söylemesi. Başka bir yazıda görüşmek üzere:)))

 
Toplam blog
: 14
: 6889
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında çalı..