Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Tatil devam ediyor

Tatil devam ediyor
 

Bir kaç gündür adamızda hava bozuk. evvelsi gün birden hava kapkara oldu. Sanki gece gibi. Gündüz vakti bu karanlık bir çok kişiyi tedirgin etse de ben pek aldırmadım. Çünkü bir gün öncesinden meteoroloji uyarmıştı hava durumunda. Marmara bölgesinde büyük sağnak yağışlar hatta hortum olacağı konusunda devamlı ikaz dinlemiştik. Anlayacağınız perşembenin gelişi çarşambadan belli misali havanın durumu, ne olacağı belli idi.

Kararan havanın ardından büyük bir yağmur başladı. Sanki gök delinmiş gibi saatlerce yağdı ve yağdı. Yağmur bitince bütün komşular kendilerini bahçelere attılar. Sanki hiç yağmur yağmayacakmış gibi entipüften yapılmış evlerin sahipleri akan damları, taşan suları sebebiyle havaya kızgın söylenip durdular. Oysaki Adanın havası belli. Heran günlük güneşlik olmaz ki. İşte böyle  yağmur da olur sel de. Tedbirini almaz, damını, çatını tamir ettirmezsen çok ağlarsın, çok söylenirsin sonra diye düşündüm kendi kendime.

Bütün bu fırtınanın, yağmurun ardından hava açtı. Bir kaç saat önceki endişelerini unutan insanlar da kendilerini sahile attı.Biraz   önce yağmurdan ıslanan kumlarda güneşlenmeye başladılar. O zaman insanoğlu nasıl unutuyor başına gelenleri diye endişe ile başımı salladım. Akan damlar,taşan sular unutulmuştu. Şimdi güneşlenme ve denize grime zamanı idi.

Motorlar, deniz otobüsleri gene yüzlerce insan taşımaya başladı bütün gün.Hiç kimsenin yağacak yağmur, olacak hortumla bir ilgisi yoktu. Hava durumunda anlatılanlar bir kulağından girip diğerinden çıkmıştı insanların.Hepsi biraz güneş, deniz uğruna yaşamlarını tehlikeye atıp bu tehlikeli havada motorlere binip gelmişti Adaya.

İnsanımızın bu tatil sevdası çok dikkat çekici. Tatil uğruna katlandıkları inanılmaz.

Oysa bilmiyorlar ki tatil bir anda zehir olabiliyor. Çakan şimşek, yağan dolu, esen deli rüzgarı ne çabuk unuttular.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..