Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

07 Ekim '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tatlı Patatesli Makarna Nasıl Yapılır?

Tatlı Patatesli Makarna Nasıl Yapılır?
 

Malzemeler:
¼ çay kaşığı kırmızı toz biber,
125 gram cheddar peynir,
4 yemek kaşığı tereyağı,
500 gram tatlı patates,
500 mililitre yağlı süt,
75 gram beyaz peynir,
300 gram makarna,
3 yemek kaşığı un,
1 çay kaşığı hardal.

Yapılışı:
Büyük bir tencerenin yarısına kadar  su doldurun.Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın. Patatesleri soyup 2-3 cm kalınlığındaki parçalara ayırıp orta boy kareler haline getirin. Kaynayan suyun içerisine bir tutam tuz atın ve patatesleri tencerede 10 dakika kaynatın. Pişen patatesleri süzerek bir kaba alın. Bir çatal ile ezerek püre haline getirin.

 
Makarnaları ,patatesleri haşladığınız suya atın ve paket arkasında yazan pişirme önerilerini dikkate alarak al dante kıvamında pişirin. Başka bir tencerede tereyağını eritin,unu ekleyin.Sütü yavaşça ekleyip karıştırmaya başlayın. Biraz köpürüp koyulaşıncaya kadar sosu karıştırın.
 
Pişen sosu ocaktan alıp içerisine hardal ve kırmızı biberi,sonra cheddar peynirini ekleyin ve iyice karıştırın. Pişen makarnaların suyundan, bardağa biraz alıp saklayın.Püre haline getirdiğiniz patateslerin üzerine makarnayı ekleyin. Beyaz peyniri de üzerine ekleyip ,sakladığınız makarna suyunu karışıma ekleyin.Hazırladığınız sosu da ilave edip makarnalarla birlikte karıştırın. Isıttığınız fırında ister tüm(tüm olarak pişirecekseniz 35 dakika) isterseniz sufle kaplarında 20 dakika) üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun... Sosyal medya hesaplarımdan ve sitem üzerinden takip edebilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 36
: 100
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..

 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara