- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuk güveci

Ben de bu tarifi yıllar önce bir gazetenin ekinde okuduğum blog yazısından öğrendim. O da benim gibi bir bay.
Bu güvecin özelliği hiç yağ kullanmadan,su katmadan yapılmasıdır.
Toprak güveç tenceresi kullanıyoruz.
Önce tavuğu yıkadıktan sonra güveçlik parçalara ayırıyoruz. Ne küçük, ne de büyük olacak.
İlk olarak tavuk parçalarını yerleştiriyoruz.
2. sıraya biraz irice doğradığımız patatesleri koyuyoruz.
3.sıraya biraz irice doğranmış çarliston biberlerini koyuyoruz.
İri kırmızı biberlerden de olabilir, dolmalık biber de olabilir.
4.sıraya sarımsak koyuyoruz,miktarını siz belirlersiniz,5-6 diş yeterli bence.
5.sıraya yarım ay şeklinde ,biraz irice doğranmış soğan koyuyoruz.
En üst sıraya yarım ay şeklinde kesilmiş domatesleri koyuyoruz.
Tuzunu baharatını da koyduktan sonra tencerenin ağzını yağlı kağıtla bağlayarak kapatıyoruz.
Önce yüksek ateşte makul bir ısıya gelene kadar, sonra da kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Çok fazla pişirmek iyi olmaz,zamanlama önemli, zaten kokusundan da piştiği anlaşılabilir.
İşte yağsız ve sağlıklı bir yemek.
Afiyet olsun.