Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ayvalık Dondurması

Ayvalık Dondurması
 

Ayvalık; deniziyle özel, yemeği de güzel, hele hele dondurmasıyla daha bir güzel. Meyvelerin gerçek tadını dondurmayla tadıyorsun. Kızarmış dondurması da bir başka...

Akşam ışıklarıyla Sarmısaklı'da sahilde gezerken dondurmalar elimizde, akşam pazarına uğruyoruz. Burada dinlenmek yok. Gündüz deniz, akşam giysi pazarına gitmek, amaç bir şeyler almak değil, o insanların kalabalığında gezinmek. Sonra bir yere oturup Ayvalık tostu yemek. Bu arada ekmeği de çok özel.

SAKIZLI DONDURMA
1 Kg. süt
20 Gr. salep
1, 5 su bardağı şeker
3-4 tane sakızı

Yapılışı:
Sütü ocağa koyup kaynatınız.Tane sakızına bir çorba kaşığı şeker ilave ederek havanda dövünüz. Salep, toz şeker ve sakız karışımını süte katıp karıştırarak 10 dk pişiriniz.

Ilıklaşmasına yakın karıştırarak macun gibi olmasını sağlayın. Soğuyunca buzluğa koyup arada bir altüst ederek dondurunuz.

Afiyet Olsun...

 
Toplam blog
: 78
: 2343
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..