- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ayvalık Dondurması

Ayvalık; deniziyle özel, yemeği de güzel, hele hele dondurmasıyla daha bir güzel. Meyvelerin gerçek tadını dondurmayla tadıyorsun. Kızarmış dondurması da bir başka...
Akşam ışıklarıyla Sarmısaklı'da sahilde gezerken dondurmalar elimizde, akşam pazarına uğruyoruz. Burada dinlenmek yok. Gündüz deniz, akşam giysi pazarına gitmek, amaç bir şeyler almak değil, o insanların kalabalığında gezinmek. Sonra bir yere oturup Ayvalık tostu yemek. Bu arada ekmeği de çok özel.
SAKIZLI DONDURMA
1 Kg. süt
20 Gr. salep
1, 5 su bardağı şeker
3-4 tane sakızı
Yapılışı:
Sütü ocağa koyup kaynatınız.Tane sakızına bir çorba kaşığı şeker ilave ederek havanda dövünüz. Salep, toz şeker ve sakız karışımını süte katıp karıştırarak 10 dk pişiriniz.
Ilıklaşmasına yakın karıştırarak macun gibi olmasını sağlayın. Soğuyunca buzluğa koyup arada bir altüst ederek dondurunuz.
Afiyet Olsun...