- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kayısı reçelli kurabiye

Malzemeler
*100 gr yumuşak tereyağı
*1 çay bardağı sıvıyağ
*çay bardağı pudra şekeri
*2 çay bardağı mısır nişastası
*2 su bardağı un
*1 kaşık yoğurt (katı olacak )
*1 yumurta ( sarısı içine, akı üzerine )
*1 paket vanilya
*yarım paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
Un, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına koyup üzerine yumuşak tereyağını ekleyin ve kumlu bir doku olana kadar ovalayın. Sıvıyağ, yumurta sarısı, yoğurt ekleyip, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, parmağınızla ortasına çukur yapın, tepsiye dizin. 175 derecede 15-20 dakika pişirin.Piştikten sonra üzerinepudra şekeri serpip, kayısı reçeli yerleştirin.Eğer fırında iken çukurları kaybolursa kurabiyenin yuvarlak uçlu bişeyle mesela tahta kaşık, oklava v.b. belirginleştirip tekrar fırına verin.
Ben bu krabiyeyi çok severek yaptım ve mis gibi kayısı kokusu ile birlikte o güzel kurabiye tadı, afiyetler olsun...