Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '12

 
Kategori
Siyaset
 

Tayyip Erdoğan nihayet muhalifini buldu:Ali Bulaç!

Tayyip Erdoğan nihayet muhalifini buldu:Ali Bulaç!
 

Ali Bulaç, İslamcı dünyanın seksenli yıllarda parlamış yazar çizerlerindendir. Özellikle,  yetmişli yılların Türkiyesindeki ideolojik duruşları ele aldığı kitabı (Çağdaş Kavramlar ve Düzenler) ile çok sükse yapmıştı.

Ondan sonra da sosyolojik altyapılı eserler verdi Ali Bulaç, vermeye de devam ediyor. İslamı ve çağı iyi anlamış, İslam ve modernizmin çatışma alanları enine boyuna irdelemiş önemli bir fikir adamıdır kendisi.

Aslında pek fazla siyasete de bulaşmayan bir yol tutturmuştu bugüne kadar...Ama son zamanlarda Zaman gazetesindeki köşesinden Ak Partiye muhalif yazılar yazmaya başladı. Bunlardan çok dikkat çekeni, iktidarın paylaşılmasıyla ilgili "fitne" başlıklı yazılarıydı.

Ali Bulaç, iktidarın politikalarını eleştirmeye devam ediyor. BUGÜN televizyonunda Cumartesi akşamı yayınlanan tartışma programında Yalçın Doğan'ın muhalefetini aratmayacak muhalif örneği verdi kendisi...

Bu muhalefetin nedeni ne?

Geçmişte kişisel nedenlere bağlayanlar olmuştu, benim o konuda bir bilgim olmadığından bir yorum yapamam. Ama, son zamanlardaki muhalefetinin "kurumsal" bir anlamı olduğu anlaşılıyor. Kurumsal derken, yazdığı gazeteyle ilgili olarak demek istiyorum.

Bugüne kadar karşısında ciddi bir muhalefet bulamayan AK Parti'nin sonunda kendi camiasından muhalefet çıkaracağını söylemiştim bir yazımda...Çünkü, CHP içerisindeki sol ya da ulusalcı zihniyetin muhalefet yapacak mecali kalmamıştır bu ülkede.  Eski sağ partilerin AKP'nin anaforunda kaybolduğunu zaten söylemeye gerek yok.

İşi fazla kurcalamak istemiyorum ama AK Parti, muhalefetini hiç ummadığı yerden bulacağa benziyor.AK Partinin iktidara gelmesinde ve iktidarda kalmasında kendi paylarını abartanlar bunun karşılığını istiyor, izlenimi alıyoruz.

Bunun sakıncası şurada; İktidar, ancak siyasi partiler arasında paylaşılabilir ve buna da koalisyon hükümetleri denir. Başka camia, cemiyet veya cemaatlerin iktidardan pay alması söz konusu olamaz, olmamalı...Olursa paydaşların ikisi de kaybedecektir zira.

Bunu, "Egemenlik kayıtsız şartsız Hükumetindir" başlıklı yazımda ifade etmiştim.Eğer, birileri "iktidar" istiyorsa, acilen bir siyasi partı kurup meydanlara çıkmalıdır.

Asıl "fitne"yi önleyecek olan budur.

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..