Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

TBMM'den Temiz Eller Yasası bekliyorum

TBMM'den Temiz Eller Yasası bekliyorum
 

TBMM Genel Kurul Salonu


Çok bildik kavramlarımızdan ikisi KARA PARA ile KAYIT DIŞI PARA adını taşıyor. İçinde ülkemiz ekonomisi  için nice olumsuzluklar barındıran bu ‘yasa dışı’ eylemler daha ne kadar devam edecek belli değil. Bu yüzden yeni yeni zenginlerin ortaya çıktığı, yeni yeni yapılanmaların kol gezmeye başladığı hiç de bilinmeyen gerçekler değil. Unutmayalım ki her şeyin para ile ölçüldüğü ve 'kâr etmek ya da kazanmak için' her türlü yolun mübah görüldüğü bir düzende yaşıyoruz.

Her kanunda var olan (!) boşluklar da kimi gözü açıkların işine geliyor. O 'boşluklar' da bir tülü kapatılmaz her ne hikmet ise! Bana göre eğer sıkı denetimler yapılmaz, yaptırılmaz ya da yapılamaz ise bu toplum gerildikçe gerilir. Özellikle kentlerde gözlenen bu tür açmazları bir bütün olarak 'kıt kanaat' geçinen Türk Köylüsü çok yakın bir ilgi ile gözlemektedir.

Neden bu milletin fertlerinin hakkını yiyen, sağlanması gereken adil paylaşımın içini ‘bir avuç karanlık adamalara’ sömürten bu tür örgütlenmeler çöketilmiyor? Yıllardan beri özellikle 24 Ocak Kararlarından sonra: Yok ‘rüşvetin belgesi’ bulundu, yok ‘tapu mafyası çökertildi’, yok 'ihale çetesi' yakalandı, yok ‘para aklama çetesi çökertildi’, yok 'kaçakçılar yakalandı', yok 'Akdeniz'de uyuşturucu operasyonu',  yok şu yapılanma yok bu yapılanma! Kimi olaylara şıppadak bir ad vurmakta da üstümüze yok. Oysa olay ya da sorun bu kadarla bitmiyor.

Anlaşılıyor ki her yanımız yeni yeni örgütlenmeler ile sarılmış. Bu konuda özellikle Teknik Takip aracılığı ile kimi güzel işler yapıldığını da görüyoruz. Ancak yetmiyor beyler! Yine de bazı kişilerin, bazı teklif sahiplerinin  ya da fahiş kârla rpeşind ekoşan kimi vurgun oluşumlarının korunup kollandığı zannediliyor kamuoyunda. 'Onlar ve 'bizler' ayrımı yaygınlık kazanmaya başlıyor günden güne. Oysa bu millet her türlü eleştirisine rağmen bu Hükümete de nice aksaklıklarına rağmen uygulanan hukuka da güveniyor. Dolayısıyla olan bitenlerden ve olabilecek nice olaylardan da onlar sorumlu. Buna 'devlet' diyoruz kısaca.

Oysa bu toplumun pek çok zenginliği şöyle ya da böyle sömürülüyor, istismar ediliyor bu açık. Böylece vergi kaçırıldığı ve işsizler iş bulunmasının da zorlaştığı çok açık. Söz konusu gizli yapılanmalar ne Devlet ne de toplum tarafından bilinmeyen gerçekler değil. Bazı münferit karanlık işler yanında pek çok örgütlü işlerin olduğu da sanılıyor. Sanırım bu tür yapılanmalar bir bütündür; birbirlerinden pek ayrılamaz. Batı'da buna 'yer altı örgütlenmesi' denir. Türkiye de bu tür örgütlenmeleri 1970'lerden beri tanımaya başladı. Bu süreç hızlanarak devam ediyor.

Bana göre kimi gece kulüplerinden kimi kahvehanelere, karanlık işler çevirmeye düşkün kimi inşaat şirketlerinden kimi paravan şirketlere, kimi karanlık varsıllardan kimi mesleksiz işsizlere, kimi ihalelerden içinde emek sömürüsü de olan kimi haksız kazançlara, kimi sonradan zengin olanlar ile kimi kurnaz bürokratlara kadar uzanan bu çark dönüp duruyor maşallah. On yıllardan beri varlıkları bilinen bu tür sülükleri temizlemek için n e d e n dört başı mamur bir TEMİZ ELLER YASASI çıkartılmaz?

TBMM'den böyle bir yasa teklifi verebilecek olan 'bir babayiğit' bekliyorum ben kendi adıma.

Orada kimse var mı?!

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..