Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Tek motorlu hayatlar

Tek motorlu hayatlar
 

Bir çift kanat...

Bir çift yürek...

O yürekteki bir çift motor...

Biri hayat, biri aşk...

Hayatın içinde anne, baba, çocuk, ''eş'' var, iş var, aş var.

Aşk' ın içinde ''aşk'' var, ''eş'', bazen var.

İnsan, ikisiyle bir bütün. İkisi de sorunsuz çalışsın istiyor, ikisiyle kanatlanıyor. İkisiyle birden yaşamın tadına varıyor.

Yürekteki o motorlardan biri ya teklerse? Arıza sinyali vermeyebilir her zaman. Pat diye durabilir biri. Mesela hayat... Anne, baba, eş, iş, belki çocuk; kaybedilebilir. Hayat motoru durursa acısı büyük olur. Ama hayat motoru dursa da hayat devam eder. Yerine konamayan kayıpların acısıyla da olsa devam eder. Tamiri mümkün olmasa da devam eder yaşam. Yüreğin yedek devreleri devam ettirir yaşamı bütün acısıyla.

Yürekteki ''aşk'' motoru susarsa? Aşk biterse? Ayrılık olursa? Başka ellere yar olmak varsa kaderde? Devam eder mi yine yaşam? Aşk'ın yedek devresi var mı yürekte acep? Acısına rağmen hayatı devam ettirmeye yeter mi gücü? ''İnsana yoldaş olabilir mi yaşamın sonundaki ecel pistine kadar? Bazılarına ''evet'', bazılarına ''belki'', bazılarına da ''hayır''.

Aşk motoru tekledi mi yüreğin bütün güçleri hayatı bir çeşit ''otomatik pilot''a alıyor sanki. Yaşam otomatik pilotta devam ediyor, insan hayata kendi dışında devam eden bir düzen dahilinde katılıyor.

Nereye kadar?

Kimbilir...

Kim ne derse desin insan yaşamında belirleyici güç ''aşk''. Gece gözünü aşkla kapatıyor sabah gözünü aşkla açıyor. Hayat şartları, çevre, aile, çoluk çocuk, başka şeyler, dostlar mesela aşkdan önemli değil. Öyle olmasa bir çift göz uğruna herşeyini geride bırakıp giden olur mu ki? Ya da sevdiğine kavuşamadığı için yaşamına son verir mi hiç? Gidemeyen de yüreğini boşu boşuna mı kapatıyor yaşama?

Yüreğin pırpırları ne zaman susar? Bilen var mıdır? İçinde birşeyler kanıyorsa pat diye susmuştur o minik motor. Gece yastığa damlayan iki damla yaş anlatır artık çalışmadığını. Boğazında düğümlenen sebepsiz hıçkırıklar hayatın bütün yedek güçlerinin devreye girdiğinin göstergesidir.

Yaşam devam eder...

Hayat devam eder...

Aşk?

Kimbilir...











 
Toplam blog
: 403
: 1023
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Kendi halinde biriyim, ziraat mühendisiyim. Emekli oldum ve kendi işimi kurdum. İzmir'de yaşıyoru..