- Kategori
- Teknoloji
Teknoloji Eskiyi Çöp Yapıyor
Hiç hesabı yapıldı mı bilmiyorum yeni çıkan daha ileri bir teknoloji sonrası eskisi çöp oluyor.
İyi ama onca yatırım yapıldı. Belki dünya kadar mal üretildi, satın alındı. Artık yeni bir teknoloji var kullanılmayacak. Onca harcanan para ne olacak?
Yeni teknoloji çıkarır diyorsunuz ama kimin elinde olacak?
Çok büyük kayıp, dünyayı kurtarsa sevinemeyeceğiz.
Böyle icatların, buluşların, yeni teknolojilerin tüm dünyada milyarlarca dolarlık kayba neden olması pek konuşulmuyor ama gerçekten ciddi bir kayıp olmalı.
Yeni teknolojinin(buluşun) kullanıma sunulması biraz ağırdan alınıp o daldaki mevcut üretimin tasfiyesi sağlansa…
Her yeni şey başka bir teknolojidir, bir buluşun uygulamanın vs. yerine gelmez deniyorsa da pek emin değilim; çünkü o kadar çok eski attım ki; eski derken modeli eski, kendi sıfır.
Ya da yeni modeli de(veya gelişmiş modeli) eski modeli de kullanılıyor olabilir.
Eski(model)dediğimizin üretilmesi için de para harcandı ama herkes yeni modelini aldı, eskisi elimizde kaldı.
Tüm dünyayı dikkate aldığınızda ne kadar kayıp olacağını bir düşünün.