Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tembel Mantısı

Tembel Mantısı
 

TEMBEL MANTISI (görsel netten alıntı)


Hamur açmak güçleşti. Özellikle yaş ilerledikçe, hele bir de hava sıcaksa doğrusu çekilmiyor. Hazır yufkadan el kadar mantılar yapılıyor. Tadı çok güzel oluyor, hem kolay, hem de pratik.

YAPILIŞI:

½ kg kıyma içine 2 baş soğan rendelenir. 1 demet maydanozun yaprakları iyice yıkanıp küçük, küçük doğranır. İçine isteğe bağlı tuz ve karabiber konulur. 1 Kg yufka alınır her yufkanın yarısın kıymalı iç konularak elle bastırılır. Yufkanın kalan yarısı üstüne kapatılır ve isteye bağlı kare şeklinde kesilir. Ben 8 cm genişlik ve eninde kare, kare kesip açık tarafından iyice kapatıyorum. Yağlanmış tepsiye dizilir, üstüne  2 kaşık yoğurt 1 kaşık sıvı yağla çırpıp dökülür ve fırında kızartılır, fırından çıkınca üzerine ılık et suyu dökülerek tepsinin ağzı kapatılır. Et suyunu çeken mantılar yumuşayınca servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Bir tavada 1 kaşık tereyağında sulandırılmış salça çevrilir ve yoğurtlu mantıya kaşıkla gezdirilir. İsteye bağlı kırmızıbiber, toz nane ve sumak serpilir. Özellikle nane ve sumak çok lezzet veriyor. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..