Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

Teoman'ın gitmesini anlamak

Gitmek, bazen gitmek gerekir, kendinden gidemediğin yerde düşlerinden çalmamak adına tek başına yeni bir yaşama, ertelediğin düşlere gitmek.Yaşamda kendine yeni bir şans vermek adına. 

Teoman gidişi itibarıyla müzikten vazgeçmiştir. Son dönem kaybettiğimiz, bana göre son yılların bize kazandırdığı en ciddi yeteneklerden biri olan Amy Winehouse ise ölümü. Curt, Jim ve diğer 27 liler gibi. 

Onlar farklıdır. Yetenekleri vardır. Korkunç güzel devinimle üretirler. O müziği sevseniz de sevmeseniz de etkilenmeminiz olanasızdır. 

Onlar aykırıdır. Kendilerine ait duruşları vardır. Çok da tınmazlar sistemin yarattığı ve bizi kıskacına almaya çalıştığı kalıpları. 

Onlar kendileridir. Kurallara boyun eğmezler. Kendilerinden ve yaptıklarından çok emindirler. Onları kimseyi o yere getirmemiştir, yetenekleri dışında. o yüzden varsa bir diyeti, kendilerinedir. 

Onların bir yanı hep çocuktur. Babamın öldüğü yaştayım diyen Teoman'ın içinde kopan fırtınalardır onu farklılaştıran. Amy ise her röportajda sevilmek istediğini söyler. 

An gelir bir kırılma yaşanır. Bu ölüm olabilir yada bir sevdiğinden ayrılık. Ölümle yüzleşmek tüm çıplaklığı ile cesaret ister. Ölüm başka birşeydir. Ölüm başka bir dildir. İfadesiz. Lal. İşte bu noktada kendinize bir şans vermek isteyebilirsiniz, tüm rol modellerden sıkılabilirsiniz, kendi sahiciliğinizi aramak isteyebilirsiniz ve gidersiniz. Gücünüz daha da yeterse , inatla ölerek. 

Teoman Boğaziçi mezunu bir sosyologdur. Toplum psikolojisini bilen, insan ilişkilerini iyi gözlemleyen biridir. Kendine daha yalın bir yol seçmesi , kendine şarkı söylemeyeceği anlamına gelmez. Sadece soap operadan sıkılmıştır. Belki de sadece mulu ve huzurlu olmayı istemiştir. Mutluluk para ve şöhret değildir , diyeti kendine ait olanlar için. O yüzden TEOMAN iyi ki gittin. Kendin için. 

 
Toplam blog
: 19
: 895
Kayıt tarihi
: 10.08.11
 
 

Anneyim. Ekoloji ve Barış aktivistiyim. Haksızlığa sahteliğe dayanamıyorum...