Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '07

 
Kategori
Güncel
 

Terör kente inerse

Terör kente inerse
 

Malumu olduğunuz üzere günlerdir. İstanbul'da ve diğer bazı kentlerde meydna gelen birbirine benzer araç yakma olayları ile tedirgin durumdayız.
Özellikle İstanbul gibi büyük bir metropolde yaşayan insanlarımız geceleri bile rahat bir uyku uyuyamamakta yıllaryılı birikimlerinin ürünü olrak satın aldıkları otomobillerini ya da diğer araçlarının bir terör eylemine kurban gideceğini düşünyorlar. Haksızlar mı ? Hayır sonuna kadar haklılar. Zaten terörün de amacı halkta bir korku ve panik havası yaratmak değil mi? Teröristler de bunun için çalışmıyorlar mı?

Evet terörün amacı halkta korku ve panik yaratmaktır. Peki devletin amacı nedir? Devletin amacı da bu tür terör eylemlerine fırsat vermemek ve gereken tedbirleri tümüyle almaktır. Aksi taktirde vatandaşların bilinçlerindeki korku sona ermeyecek toplumda büyük infialler ortaya çıkacatır.

Terör eylemlerinin yalnızca dağda gerçekleşeceğini düşünenler , terörün kent merkezlerinde de bütün vahşi yüzü ile ortaya çıktığını görünce giderek endişeli bir şekilde olayın seyrini taip etmektedir. Bundan sonra devletin güvenlik güçlerinin üzerine düşen en önemli görev bu konunun üzerine olanca ciddiyeti ile gidilmesi ve faillerin derhal cezalandırılması gerekir.

Bu son yaşanan olaylardan sonra TCK'da etkin pişmanlık konusunda yapılacak olan düzenlemelerin ciddi ve tehlikeli bir sonuç yaratacağı çok iyi görülmeli ve terör suçu ve suçlularıyla ilgili bir düzenleme yapılacağında adımlar çok dikkatli atılmalıdır. Çünkü terör hiçbir şekilde sınır tanımıyor.

Umudumuz bu olayların derhal sona ermesi ve zarar gören insanların zararlarının derhal karşılanmasıdır.

*
* *
Aralık Ayı nedense hep bir muhasebe olarak değerlendirilir.12 Ayın sonuncusu olan Aralık geçen onbir ay içerisinde meydana gelen siyasal , sosyal , toplumsal ve ekonomik olayların değerlendirilmesini yapıldığı ve olayların önem sırasına göre sınıflandırıldığı bir ay olarak görülür.

Dün öğle saatlerinde Pakistan'da meydana gelen feci olay bize Aralıkta da önemli olayların olabileceğini gösterdi. Hem de yıllarca sürgün kaldıktan sonra ülkesine dönen bir eski devlet başkanının düzenlediği mitingten sonra bir canlı bomba tarafından öldürülmesi sanırım 2007 yılının en önemli olayı haline geldi. Ve bir değerlendirme ayı olarak kabyul edilen Aralık bu konumunu bu sene ne yazık ki değiştirdi.

Umulur ki 2008 yılı böylesi acı olayların yaşandığı bir yıl olmaz.
Saygı ve sevgilerle...

 
Toplam blog
: 47
: 645
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

1987 yılında Konya Ereğli'de doğdum İlköğretim ve Lise öğrenimimi Konya'da tamamladıktan sonra 20..