Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

Terör örgütümü koruma kalkanı mı?

Terör örgütümü koruma kalkanı mı?
 

bugün yargılanmadan öncegeçmiş yargılanmalıdır.


70 li yıllarda üniversite gençliğinin öncülerinden birçok halk çocuğu olan gerçek anlamda vatansever milliyetçi Deniz'ler, Mahir'ler, Ömer'ler birilerinin desteği ve devletinde yardımı ile terörist ilan edildiler.

Oysa bugün tekrar yargılanıyor halkın gözünde birer gerçek vatansever oldukları görülüyor, peki bu çocukları o gün terörist ilan edenler kimlerdi? Amerika yanlısı siyasiler ve medya idi, çünki Amerikanın o dönemde Türkiye üzerinde yapıcı etkisi yoktu söz sahibide değildi.

Geçmişte bugünlerin izleneceği yol çizilmek istenmiş buna asla ve asla müsade edilmemişti, o dönemlerde ülkede Amerikan güdümlü bir manda yönetimi kurulmak istenmişti, o dönemdeki aydınların birçoğu bunu gördükleri için ya sustular ya da destek olup tepki gösterdiler, bunlarda ya kominist ya da vatan haini ilan edildiler türk vatandaşlığından dahi çıkartıldılar.

Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek miydi acaba diye düşünüyorum. Çünkü ülkedeki karmaşa birilerinin ekmeğine yağ çalmaktan öte birşey değildi, birtakım karmaşalarla halk uyutuluyor bir kaos ortamı yaratılmak isteniyordu.

Her dönemde bu karmaşayı önleyecek yok edecek bir sistem daima bulmakta mümkündü, karmaşayı yaratanlar sistemi uygulamaya koyanlardı bunlarda iktidardaki siyasilerden başkası olamaz.

Daha sonraları mutlaka bu karmaşaların sebebi olarak gösterilen bir kurbanlık koyunda seçilir yargılanırdı, bugün ergenekon adı altında bir örgütlenme tesbit edilmiş yargılamalar gözaltılar devam etmektedir. Ergenekon adlı bu oluşumun bugüne kadar bir eyleme adı karışıp karışmadığı açıklanamamıştır.

Bu tip örgütleri de doğuran devlettir. Dün devlet içinde kontrgerilla adı altında özel bir birlik kurulmuş doğuda eylemler yapmak üzere görevlendirilmiştir, bu yıllarca ülke halkından gizlenmiş hatta böyle bir birlik yok denilmiş yalanlanmıştır, daha sonraları gerçek su yüzüne çıkmış varlığı doğrulanmıştır.

Devlet kendi içerisinde buna benzer birçok birim geliştirmiş yurt dışına eylemler için göndermiştir, sonraları bunun içinden çıkılmaz hale gelince kendi içindeki bu birimleri yok etmek dışlamak istemiştir.Susurluk olayında olduğu gibi, Abdullah Çatlı'nın devlet için mi yoksa kimin için çalıştığı açıklanamamıştır, buna bağlı olarak daha ne kadar kişi vardır, yeşil kod adlı kişi gibi bunlar devlet için mi çalışmaktadırlar.

Ergenekon suçlamasında birçok silah yakalandığı açıklanmış basın yoluyla halka gösterilmiştir. Peki bu batıdaki bir oluşumdur doğudaki oluşum nedir binlerce silah sivil halkın evlerinde kalaşinkoflar, havan topları, 106 lık geri tepmesiz toplar, ağır makinalı tüfekler, suikast silahı kanastlar, el bombaları bu silahlar kime karşı kullanılacaktır, kaynağı nedir nereden geliyor Rusya'dan mı yoksa Amerika'nın silah tüccarlarından mı yoksa İsrail'in silah tüccarlarından mı geliyor?

Ergenekon dedikleri oluşum sadece devede kulaktır, amaç üzüm yemek mi yoksa bağcıyı dövmek midir bilinmez, doğunun başıboşluğunu görmezden gelen devlet bütün dikkatini batı bölgelerimiz üzerinde yoğunlaştırmaktadır yani kısacası kaş yapılırken göz ihmal edilmiştir, gözü kaybetmemek içinde kısa zamanda gereken önlemler alınmalıdır.

Bu konuda yıllardan beri köstek olan Amerika sanki iktidara destek oluyormuşçasına bir hava estiriyor üklemizide içten kaynayan bir kazan gibi karıştırmaktadır.

Bir dönem Saddam Hüseyin'i de kendi bahçesinde yetiştirip Iraka gönderen Amerika bugün Saddam Hüseyin'i yok etmiş kendi istekleri doğrultusunda bir hükümet kurmaya çalışmaktadır, oysa bu bataklığa saplanmaktan başka birey değildir.

Bugün ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar ülke halkından gizli tutulmakta sanki narkoz verilmişçesine uyutulmak istenmekteyiz, buna da iktidar çanak tutmaktadır.

DEVAM EDECEK

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..