Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '08

 
Kategori
Spor
 

Teşekkürler Gizem Girişmen

Teşekkürler Gizem Girişmen
 

Gizem Girişmen;

2008 Pekin Olimpiyatlarının ardından düzenlenen, 2008 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’ye okçuluk dalında altın madalya kazandıran engelli sporcumuz.

1981’de doğan Gizem, 1992 yazında, çocukluğunun en güzel günlerinde korkunç bir trafik kazası geçiriyor.

Arabada annesi, babası ve ağabeyi var. Ağır yaralanan Gizem, kazadan sonra 1, 5 ay Hacettepe’de kalıyor. Beyin ve omurilik ameliyatları geçiriyor. Rehabilitasyon için Almanya’ya gidiyor ve tedavisi 3 ayda tamamlanıyor.

"T5" seviyesinde omurilik felci olan Gizem tekerlekli sandalye ile tanışıyor,

Gizem, kazadan 3 yıl sonra da çok sevdiği babasını kaybediyor.

Gizem’in öğrenim hayatı başıralarla dolu. Tevfik Fikret Lisesini başarı ile bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi’nden şeref öğrencisi ünvanı ile mezun oluyor. İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca biliyor.

Gizem, üniversiteyi bitirdiği 2004’te bir davet üzerine okçuların çalışmalarını izlemeye gidiyor. O da eline yayını alıyor ve o gün bu spora başlıyor.

Engelli sporcularla ilgili çok fazla çalışma ortamı olmadığından antrenmanlarının büyük bir bölümünü oturduğu Umut Apartmanı’nın bodrum katındaki araba garajında gerçekleştiriyor.

Kendisine güveniyor, azmi ile kendini okçuluk dalında geliştiriyor.

Ve, Pekin’de yapılan 2008 Paralimpik Oyunları’nda okçuluk dalında katılıyor.

Gizem Girişmen, müsabakalarda 70 metreden atışlarını yapıyor. Hem yarı finalde hem de finalde Çinli sporcuları geride bırakarak, tarihi bir başarıya ulaşıyor ve azmini altın madalya ile taçlandırıyor .

Gizem , Olimpiyata gelmeden önce altın madalya sözü vermiş. Başarısının hemen ardından duygularını bakın nasıl ifade ediyor;

"Bu madalyayı beni bir yerlerden izlediğine inandığım babama hediye ediyorum. Her başarının arkasında bir destek grubu var. Her zaman yanımda olan aileme, bana duydukları güven için çok teşekkür ediyorum. Maddi ve manevi desteği için federasyon Başkanım Demirhan Şerefhan’a, kapalı otoparkımızda çalışma olanağı sağladıkları için Umut Apartmanı’ndaki komşularımıza çok teşekkür ediyorum. Haftanın en az 5 günü 18 metre teknik antrenman yapıyorum. 12 yaşındaki kuzenim Can, oklarımı çekmeye yardımcı oluyor. Günde ortalama 2-3 saat çalışıyorum. Mesafe deneyimi için bize açık alan gerekli. Umarım Başkentimize yakışır güzel bir okçuluk alanı yapılır."

Gizem, eline yayı ilk aldığında "ben de yapmalıyım" diye düşünmüş ve özellikle engelli bireylerin bedenlerinin sağlıklı olması ve sağlıklı kalması açısından çok yararını görüp devam etmiş.

Gizem, başarısının ardında sistemli çalışmanın, kendisine güvenen ve destek olan ailesinin olduğunu söylüyor.

Gizem’i kutlamaya kelimeler yetmiyor.

Gizem; azmin, başarının ta kendisi.

Teşekkürler Gizem Girişmen. Seninle gurur duyuyoruz….

__________________________________________________

Paralimpik; Engelliler Olimpiyatıdır. Kelime anlamı olarak "paralel olimpiyat" anlamındadır ve, paralel ve olimpik kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur.

İlk olarak 1948'de İngiltere'de 2.Dünya Savaşı gazilerinin katılımı ile bir spor organizasyonu düzenlenmiş ve bu organizasyon 4 yıl sonra Hollanda'lı sporcuların katılımı ile ulaslararası kimlik kazanmıştır. Engelli sporcular için ilk Olimpik stilde organizasyon 1960'ta Roma'da düzenlenmiştir ve şu anda paralimpik olarak adlandırılmaktadır.

Türkiye Paralimpik Oyunlarında ilk altın madalyasını 2004 Atina Paralimpik Oyunlarında atıcılık dalında kazanmıştır.

__________________________________________________


(Haberin Kaynağı ; Star TV ve Hürriyet)

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..