Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '10

 
Kategori
Blog
 

Teşekkürler Milliyet Blog

Teşekkürler Milliyet Blog
 

Ben


3 Ağustos 2008’de Milliyet Blog’a üye oldum, ama düzenli yazmam hayatımızda önemli bir yeri olan 9 Eylül’e rastlar. O sıra da MB üye sayısı 2500 dolayındaydı. İlk karşılayan sevgili Alyoşa (Hülye Gülcek) oldu. Zamanla Papatya, Zeynep, Cansın Hanım, Şerife, Ütopik(nerede acaba?), Şennur ve Smyrnazan ile dostluğumuz ilerledi. Yazılarım ilgi çekiyordu, ama sitede önde gelenler görmezden geliyordu! Anket düzenleyenler köşeme uğramıyordu! Oysa ben yeni yazar değil, yıllarca dergilerde makaleleri yayınlanmış, iki kitap sahibi bir araştırmacı, Orta Okuldan itibaren şiirleri gazete ve antolojilerde yer almış bir şairdim…

Derken 3 ay sonra Efsane FB Baterist Metin emek ve zaman isteyen ilk yarışmayı düzenledi. Sevgili Alev Meisel ve Murat Gülcek’in 1. seçildiği yarışmada aday olmadığımı duyurdum. Yine de her zamanki Empati Güzelim sevgili Papatya oy verdi… Alev Hanımın olaylara bakış açısı ve yorumlayışına hayrandım. Dostluk halkasını tuttuğunda durum değişti. Zincirleme yazılar, tartışmalar ve yorumlarla soğuk davrananlar yakınlaşırken, yakın davranan bazıları uzaklaştı. Bir yıl içinde kemikleşmiş dostluklar kuruldu. Serçe ve Gülname dost halkama eklendiler.

İkinci yarışmada dostlar arasında ilk üç adayı saptamaya çalışırken, oy kullanamadan yarışma erken sonuçlandı! Sevgili Vakayinüvis Gülname Gümüş ve Ahmet Balcı 1.oldular. İkisi atışmalarla ve Balcı’nın şiirleriyle bize neşeli anlar yaşatıp, ortamın gerdiği ruhumuzu rahatlattılar. Onlar seçildiğinde üye sayımız 4 bini aşmıştı ve MB aranan yazıların çoğunun en başında çıkıyordu. Google’da Wiki ile yarışmak bize gurur veriyordu… O arada aramızdan ebediyen ayrılan Narçiçeği Nergiz Hanım ve Mustafa Mumcu’nun yarattığı burukluk halâ dinmiş değil… Acıların yanı sıra sevinçleri de dostlarla paylaştık. Aev Hanım, Nilüfer Veldet, Shalimar Yasemin ile kızımın düğününde kolkolaydık. Uzaktan yanımda olduğunu hissettiren sevgili Cansın Hanım, Papatya, Yurdagül Hanım, Tunay, Smyrnazan, Şennur, Şerife, Deniz, Müjgan, E.Nil, Serçe mutluluğumuzu paylaştılar. Özce bir aile olmuştuk… MB’a yeni katılanlara özendirici yorum yaparken, sataşanları da kavgasız, ama ağızlarının payını vererek savdım!

Üçüncü yarışma başladığında MB’daki varlığım 2 yıl 3 ayı bulmuştu. Kişisel blogumun yanı sıra başka sitelerde de yazdığımdan dost halkası gitgide genişledi. Geçmişte 2 rakamı hayatımda çok etkili oldu. Mezuniyetlerde hep 2. oluyordum. Arkadaşlarımla özveriye dayanan dostluğum her zaman ilgi çekti. Bazı hocalarım kızar; “Sende hiç hırs yok mu?” derlerdi. Çünkü rakiplerimin bile ödevlerini yapar, önlerine kırmızı halı sererdim… O zaman karşımdakinin mutluluğu bana da bulaşırdı. Bunda kendine güvenin yanı sıra, bende şans olgusunun olmayışıydı. İş şansa kaldığında hiç güvenmezdim. Bu nedenle yarışmada 2. olmayı bekliyordum!..

Sevgili dostlar, yoğun katılımla verdiğiniz oylarla, farkında olmadan şeytanın bacağını kırıp, Talih Perimi serbest bıraktınız. Sağolunuz!.. Lâyık gördüğünüz birincilik, inşallah hepimizin ve MB’un itici rüzgârı olur. MB. Türk Basınında önemli bir konuma sahip. Ülke sorunlarının özgürce dile getirildiği yazıları, daha sonra az değişiklikle bazı köşelerde görüyorum. Gelecek yıl üye sayısını katlayarak, çoğumuzun rüyasını süsleyen kitaplara kavuşmak dileğiyle… Mutluluk, esenlik, başarı yoldaşınız olsun… Teşekkürler Efsane...

*

BİYOGRAFİM

Mardin’in taşı bile şiirleştiren hoşgörülü duygularıyla işlendi ruhum…

Bir yangının gölgesinde geçen mutlu çocukluk…

Üstün başarı ve acılar sarmalında geçen ilk gençlik…

Kitap, kalem ve müziğin en iyi dost olduğunu keşfetme ve yutulan klâsikler…

Dereceyle biten Lisenin ardından sönen Üniversite hayali ve evlilik…

Millî Eğitim Müdürlüğü’nde memurluk ve şeflik(1972-1974), arada Umut...

1974'te Buca E.E.Sosyal Bilgiler Bölümü’nde Üniversiteye merhaba…

On bir kişilik bir evde, zamanında biten üç başarılı yılın ardından; sevgi, şefkat dolu yüreğin çiçeklerine sarılması…

Kültürel etkinliklerle dolu dolu geçen yıllar.

Atatürk İlkeleri, Türk Anadolu’da kitapları; Uyanış, Yıllarboyu Tarih, Atayol, Bilim –Birlik-Başarı dergilerinde yayınlanan makaleler.

Özel ders ve dikişle doldurulan boş zamanları bir kenara iten Ece...

Üniversiteli öğrencilerimin özendirmesiyle, D.E.Ü. Tarih Bölümü’nü bitirme…

İki yıl sonra D.E.Ü.’nde Atatürkçülük ve İnkılâp Tarihi Bölümü’nde master…

Başka bir kurumda çalışmak üzere yirmi yılda 1.dereceden emeklilik…

Hiçbir zaman güvenilmeyen talih rüzgârlarının ters esmesi sonucunda, evde oturma...

Dolu dolu bilgilerin yarattığı isyan ve hüzün duygusunu kalemle dökme… Aşırı uçlardan uzak durup orta yolu tutturma nedeniyle, hak edildiği halde ödüllendirilmeyen başarılara (Bakanlığın kademe ödülü, M.E.M.teşekkürü dışında) şiirle kavuşma… Erol Güldiken'in nihavend makamında bestelediği "Dert Etme" şiiri, İş Bankası Halkla İlişkiler Md.lüğü, Göztepe Kulübü Başkanı, İ.E.Ü.Rektörü, Ümraniye Belediye Başkanı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün teşekkürleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi Marşı(Beste: Ali Kocatepe) ve İzmir’i Sevenler Platformu’nun en iyi Şiir ve Şair ödülü…

İki yıldır kuyumcu titizliğiyle “İsfahan’dan İzmir’e” ve “Savaş Bitti mi?” (Çanakkale’den İzmir’e) romanları üzerinde çalışmakta olup, http://www.milliyet%20blog/, http://www.aytendirier.com-KültürBahçesi', www.sizdensizemilliyet.com.tr, http://www.beslenmevediyet.org, www.austurkiye/. com, http://www.sendeyaz.biz/ sitelerinde daldan dala her konuda yazıyorum.

*Baskıya hazır kitaplarım:

1-Anadolu-İstanbul Mücadelesi ve Kuva-yı İnzibatiye(araştırma)

2-İzmir’den Epik ve Lirik Kesitler (Şiir)

3-Çaka Bey Destanı (Şiir)

4-Kurtuluş Destanı (Belgesel)

5-Zafer Koşusu (Araştırma+Şiir)

6-Ege Destanı (Şiir)

7-Sende Geçiyor Rüyalarım(Mardin şiirleri)

8-Tarihin Süzgecinden (Makaleler)

9-Cumhuriyetin Destanı

10-ESER(Kaşgarlı Mahmut ve Divan-ı Lügât-it Türkî-Hikâyeler)

*

Milliyet BLOG

Profesyonelden, amatöre, çömeze

Açık her yaştan kalem gönüllülerine.

Şiir, hikaye, makale, deneme, haberlerle

Gökkuşağını kuşanmış Kültür Bahçesi.

*
Milliyet Blog elit sitemiz

Sende dillenir hayallerimiz.

*
Hicran, vuslat potasında eritir hüzünleri,

Kapıştırır dostları ülkemin siyaseti,

Ayrılıklar, dargınlıklar yıldırmaz bizi,

Açacak birlikte hoşgörü çiçekleri.

*
Milliyet Blog elit sitemiz

Sende dillenir hayallerimiz.

Ayten DİRİER


TEŞEKKÜRLER MİLLİYET BLOG!

 
Toplam blog
: 214
: 5488
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Emekli eğitimci, araştırmacı yazar, şairim. Ülkemin cennet ile cehennemi bir arada yaşadığı bir zama..