Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '10

 
Kategori
Sosyoloji
 

Ticaret olmadan, sükûnet olmaz!

Ticaret olmadan, sükûnet olmaz!
 

CEZAYİRLİ bir arkadaşım yollamıştı: Bayrakların kardeşliği bu olsa gerek.


Gazeteci ve karikatürist Nazım ALPMAN ''Teröre ihtiyaç var!'' başlıklı özlü bir yazı yazmış iki gün önce. Yeni okudum. Durum böyle ise ne olacak terör sorunumuz diye, kara kara düşünmeye başladım yine.

Durum o ki: Analar babalar, bacılar kardeşler ağlamasın derken, kendi evimizin önünü temizleyemediğimiz de belli oluyor. Kısaca kendi asilerimize bir kaç çift güzel söz söyleyip; silahları ellerinden bıraktıramıyoruz. ''Etkili ayrılıkçı propaganda''ya karşı daha etkili bir ''komşuluk, kardeşlik, yurttaşlık ve açılım propagandası'' yapamıyoruz! Ben bunu gördüm bu yaşıma kadar. O yıllardan bu yana saçlarım iyice ağardı; ''pamuk dede'' oldum, yine de bir çözüm bulunamadı bu soruna.

''Bataklık'' adı verilen ortamları ve mülkiyet haklarını da içeren adaleti egemen kılamadığımız için sürekli olarak birilerinden yardım istiyoruz. Onlar da ''Önce Para!'' diyorlar, anlaşılan. Terör uluslararası ise ticaret de uluslararası olmak durumunda. Kendi silahlarınızı üretemiyorsanız, başkalarının silahlarına muhtaçsınız, bu da açık. Ortaya çıkan gerçek şu o zaman: Ticaret olmadan, sükûnet olmaz!

Önceden de böyle dönüyordu dolap! Az çok biliyorduk değil de seziyorduk; sezinliyorduk bazı açmazlar olduğunu. Anlaşılan p e k değişen bir şey olmamış... İlk Skorsky'ler alındığında da dönemin Başbakanı ile İçişleri Bakanı da ç o k sevinçli idiler, o günler 1992'de. Dün gibi hatırlıyorum: Bu sevincin üstüne 32. Gün özel bir yayın da yapmıştı sanırım. Hey gidi günler!

Sizi arada bir okumak şansına erdiğim Nazım ALPMAN ile tanıştırayım, bu yazı vesilesi ile :

''Nazım ALPMAN 1952 yılında Beykoz’da dünyaya geldi. Beykoz Spor Kulübü’nde lisanlı olarak yüzdü, kürek çekti ve basketbol oynadı. DİSK’e bağlı Maden-İş Sendikası’nda çeşitli düzeylerde görev yaptı.1970’li yıllarda sendika yayın organlarında, Vatan ve Politika gazetelerinde karikatür çizdi. 1987 yılında Eylükatür -12 Eylül Karikatürleri adıyla bir karikatür sergisi açtı. Aynı yıl Milliyet Gazetesi'nde çalışmaya başladı.

Gazeteciliğin yanı sıra televizyon belgesellerini metin yazarlığı yapan Alpman, halen Akşam gazetesinde çalışıyor. Sansursuz.com sitesinde ve Bizim Gazete’de yazıyor. Ayrıca National Geographic Dergisi’nde de yazıları yayınlanıyor. Yazarın Başka Dünyanın İnsanları-Çingeneler ve Gazetecilerin Şakası Olmaz adlı iki kitabı var. '' (Sanal ortamdan alıntıdır)

Sanırım şimdi siz de Nazım Bey'in zengin içerikli yazısını okumak için sabırsızlanıyorsunuz. Kimilerinin dediği gibi ''satır aralarında'' çok anlamlı göndermeler var bu yazıda bence. Sözü uzattım birlikte okuyalım:

http://www.internethaber.com/terore-ihtiyac-var-10159y.htm

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..