- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ton balıklı meze

Yılbaşında evde parti verdik. Çoğunluk da gencecik oğlumun gencecik arkadaşlarıydı...
Eee, gençler olur, parti olur da kanepe olmaz mı! Kanepe deyince de çeşit çeşit olması gerekmez mi? Gerekir elbette! Eee, şöyle değişik bir şeyler yapsam derken, birden aklıma eskiden sıkça yaptığım ama nedense son zamanlarda unuttuğum ton balıklı meze geldi... İyi ki de geldi... Minicik ekmek dilimcikleri üzerinde de, kendi başına da geceye damgasını vurdu!
Durum böyle olunca, bende sizlerle paylaşayım istedim...
Efendim, malzemelerimiz : 1 küçük ton balığı
1 büyük yada 2 küçük patates
1 çorba kaşığı mayonez
yarımdan biraz az limon
4/5 kornişon turşu
tuz
Bu oranlama ile dilediğinizce çoğaltabilirsiniz mezenizi.
Patatesi haşlıyoruz.
Turşuları küçük küçük doğruyoruz.
Limon suyu ile tuzu bir bardakta karıştırıyoruz.
Haşlanmış patatesi çatal yardımı ile eziyoruz.
Yağını süzdüğümüz ton balığını, mayonezi ve tuzlu limon suyunu ekleyerek bir güzel karıştırıyoruz. Ardından doğranmış turşuları da ekleyip, yine karıştırıyoruz ve mezemiz hazır oluyor... Bu kadar basit!
Afiyet olsun efendim, sevgi, sağlık ve keyifle...
Gülgün Karaoğlu
Ocak,16/08