Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '09

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Trabzon'da özel lezzet durakları

ESKİ SANAYİ SİTESİNDE MERKEZ PİDECİSİ: Belki de hayatımda yediğim en güzel pide. Sanayi sitesinde son derece salaş bir pideci. Çatal, bıçak ve tabak aramayın. “Kıymalı” adıyla önünüze gelen pide. Malzeme içinde domates, soğan, biber ve kıyma. Lezzeti inanılmaz. Hamuru o kadar iyi pişmiş ki, ağırlığını hiçbir şekilde hissetmiyorsunuz. Bu pide, yaz domatesiyle ve biberiyle yenildiğinde nasıl bir lezzet ortaya çıkar acaba? Hayal edemiyorum.

YOMRA YOLUNDA KONAKOĞLU LOKANTASI: Sulu yemekleri fena değil. Fakat dönerine diyecek laf yok. Sütlacın lezzetini anlatmaya kelimeler yetmez. Gerçek Hamsiköy sütlacı. Bir oturuşta en az 3 tane yenebilir.

KADINLAR PAZARINDA KALKANOĞLU PİLAVCISI: Kavurması gerçekten şahane. Çok iyi pişmiş. Ağızda lokum gibi dağılıyor. Pilav et suyuyla pişmiş, fena değil. Hoşafı kayısıdan. Daha iyisini içmedim. Fasulyesi de güzelmiş. Ancak tadamadım.

AKÇAABAT'TA CEMİL USTA: Köftesi güzel. Ancak Tekirdağ köftesinin yerini asla tutamaz. Ayrıca bol kuyruk kullanıldığı ve içi de tam anlamıyla pişmediği için -bence- sıhhi değil. Piyazı sıradan. Yemeğin üzerine gelen ve müessese ikramı olan fındıklı ev baklavası çok ince yufkadan yapılmıştı, bol malzemeliydi. hafifti ve enfesti.

AKÇAABAT KÖRFEZ RESTORAN: Balık konusundaki ününü hakettiğini düşünüyorum. Lakin köftesi ve laz böreği balıkların lezzetine yakışmayan ölçüde sıradan.

 
Toplam blog
: 3
: 2111
Kayıt tarihi
: 26.01.09
 
 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunuyum. Kamu Yönetimi alanınd..