Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '09

 
Kategori
Tarım / Hayvancılık
 

Trakya Birlik, kendi tohumunu üretecek

Trakya Birlik, kendi tohumunu üretecek
 

TRAKYA BİRLİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI RAFET SEZEN


Trakya Birlik, ortaklarının tohum taleplerinin ilk elden temin edilmesi, serbest piyasada rekabet gücünün artırılması, kaynak tasarrufunun sağlanması amacıyla Tohum Şirketi kuruyor.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet SEZEN konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada " Ülkemiz tarımında her yıl takribi 2.000 ton hibrit tohumluk kullanılmaktadır. Bunun yaklaşık 600-650 tonunun satışı Birliğimizce yapılmaktadır.

Trakya Birlik Yönetimi olarak, firmalarla olan pazarlık gücünü daha da arttırmak, fiyat belirlemede avantaj elde etmek ve ortaklarının menfaatlerini korumak amacıyla, bir tohumluk şirketi kurmak düşüncesindeydik.

Bu yönde bir süredir yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda; Trakya Birlik Tohum Islah Üretim Sanayi ve Pazarlama Limited Şirketi adı altında kısa adı `Birlik Tohum`olan tohum şirketini kurma çalışmalarına start vermiş bulunuyoruz.

Kurulacak tohum şirketimiz sayesinde Islah ve üretimi sağlanacak tohumluklar ile yurt içinde ve yurtdışında tohumluk üretimi konusunda faaliyet gösteren kuruluşlardan elde edilecek hibrit çeşitlerinin üretimi yapılacaktır.` dedi.

 
Toplam blog
: 19
: 637
Kayıt tarihi
: 04.03.09
 
 

1986 Eskişehir doğumluyum. Aydın' da yaşadım bu yaşıma kadar acımı tatlımı aşklarımı dostluklarımı....