Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

Turhal Belediyesi, şehidimiz için mevlid okuttu

Belediye Başkanı Gözen, “ülkemizde bu birlik ve beraberlik olduğu sürece bu tür hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır” dedi.


Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği kara harekâtında şehit olan Turhallı P. Komando Onbaşı Serdal Çeçen için Turhal Belediyesi tarafından yemekli Mevlid’i Şerif okutuldu. Törene Turhal Kaymakamı Sadettin Yücel, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal Garnizon Komutanı Tamer Tengiz, Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Bozduman, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaşın yer aldığı yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Turhal Belediyesi tarafından hazırlanan etli pilav ve helva misafirlere ikram edildi. İkramların ardından Mevlid’i Şerif okundu.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Bir hafta önce Kuzey Irak’ta şehit olan Serdal Çeçen kardeşimiz bizlere karşı görevini yaptı ve biz de ona olan görevimizi yerine getirmek için bugün bir yemekli mevlid’i şerif programı düzenledik. Şehidimizin cenaze töreni ilçemizde görülmemiş bir kalabalık halk topluluğunun katılımıyla yapılmıştı. Çünkü vatan sevgisi bizde fazlasıyla yerleşmiş bir sevgidir. Bunu şehidimizin cenazesinde hep birlikte yaşadık ve gördük. İşte o günden bugüne kadar Çeçen Ailesi neden metanetli olduğunu anladık. Çünkü vatana şehit vermek her anne ve babaya nasip olmaz. Biz de belediye olarak, Turhal halkı olarak şehidimize karşı görevimizi yerine getirmek üzere böyle bir mevlidi, dini vecibeyi yerine getirmek üzere düzenledik. Çok güzel katılım oldu. Allah herkesten razı olsun. Turhal’da, tüm Türkiye’de bu birlik ve beraberlik olduğu sürece bu tür hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Ulaşmaları da mümkün değildir. İnşallah bundan sonra da şehidimize ve ailesine ne tür görevimiz var ise yerine getirmeye hazır olduğumuzu sizlerin huzurunda şehidimizin babasına söylüyorum. En küçük bir imkansızlık halinde mutlaka bize ulaşmalarını istiyoruz. Çünkü o yavrumuz vatan için kendini feda ettiğine göre biz de her şeyimizle bu aile için kendimizi feda etmek zorundayız. Bu bizim için kutsal bir görevdir. Çeçen ailesine tekrar sabır dilerken, her zaman onların yanlarında olduğumuzu bir daha ifade etmek istiyoruz.”

 
Toplam blog
: 30
: 982
Kayıt tarihi
: 01.03.08
 
 

Tokat ilinde 1978 yılında doğdum. Tokat Anadolu Lisesi mezunuyum. Tokat ilinde, günlük, yerel süreli..