Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '09

 
Kategori
Spor
 

Turkcell süper lig başlar'ken

Turkcell süper lig başlar'ken
 

Süper lig uzun bir aradan sonra bu hafta oynanacak maçlarla başlayacak. Takımlar transferleri yaptılar, ve sezonun başlamasını bekliyorlar. Bende takımları mercek altına alarak yeni sezon öncesi gözlemlerimi yazıyorum.

FENERBAHÇE

Teknik direktörlüğe Türkiye'yi yakından bilen Daum'u getiren Fenerbahçe, yaptığı transferler ve yeni oyun tarzıyla bu sezon çok farklı olacağa benziyor. Savunmaya bir oyuncu alırsa Fenerbahçe, daha dengeli ve etkili oynayabilir. Oyun tarzı; iyi pas ve sabır. Kadronun geniş olması, her mevkinin alternatifi olması Fenerbahçe'yi daha etkili olmasını sağlayacaktır. Bazı oyuncuların yükselen performansları pozitif. Fenerbahçe güçlenmiş durumda.

GALATASARAY

Teknik direktörlüğe Rijkaard'dı getiren Galatasaray yaptığı transferler ile yeni sezona hazırlanıyor. İleri tarafa iyi oyuncular alan galatasaray, savunma açıkları verebilir. 4-3-3 sistemi çok pozisyon, çok gol yeme anlamına geliyor. İleri uç elemanları, geriye ve orta sahaya yardım etmezse, bu sistem baş ağrıtabilir. Orta sahaya takviye lazım ve iki ağır stoper aralardan atılan toplarda sıkıntı yaşayabilir. Ama her anlamda galatasarayı'nda güçlendiğini söyleyebiliriz.

BEŞİKTAŞ

Şampiyon kadroya nokta transferler yapan beşiktaş, bu sezon gol yollarında zorlanabilir. Savunma iyi gibi, ama üretkenlik yok. Kaleye gitme yollarında çok zorluk çekiyor. Kapanan takımlara karşı beraberliğe razı olabilir. Bazı oyuncular yanlış yerde oynatılıyor. Beşiktaş'ın kadrosu geniş ama, bir 10.5 numara lazım olduğu belli oluyor.

TRABZONSPOR

Trabzonspor'da yaptığı transferler ile bu ligin dişli takımlarından olacak. Ama daha iyi olmak için iki transfer lazım. Sol kanat ve defansif orta saha. Trabzonda gol ayakları var, ama bazı oyuncular egoist davaranmazsa başarılı olabilir. Geçen senede iyi oyun vardı ancak istikrarsızdı. Gol yollarında her mevkiden oyuncu katkı sağlar ama yenik duruma düştüğünde savunma çok pozisyon verebilir. Trabzonun öncelikle gol bulması lazım maçlarda. Eğer erken gol bulurlarsa daha rahat maç izlettirir taraftarına.

DİĞER TAKIMLAR

Açıkcası dört büyükler hariç diğer takımlar bana göre zayıf. Sivas'ı bu sene daha gerilemiş gördüm. İlk dört çok zor. Savunması çok hata yapıyor. Diğer anadolu takımları da çok güçlenmiş değil. Geçtiğimiz sezonlardan bir farkları yok.

 
Toplam blog
: 37
: 1708
Kayıt tarihi
: 07.08.08
 
 

1987 Denizli doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum. Aynı üniversitede İşletme ..